Gemeente vraagt inwoners Torenveld en zuidelijk deel Zevenbergen om voorkeur speelplekken

Geplaatst: 22-9-2020

Na een inspraakproces met bewoners in de wijk Torenveld en in het zuidelijk deel van Zevenbergen is een nieuwe serie ontwerpen klaar voor de aan te pakken speel- en ontmoetingsplekken. Voor de locaties aan de Sint Josephstraat, de Komansweg en Perzikkruid zijn we benieuwd aan welke van de ontwerpen inwoners de voorkeur geven. Woon je in de buurt of voel je je betrokken, laat dan per plek horen welk ontwerp het volgens jou moeten worden. Ook is er de mogelijkheid om voor de laatste keer te reageren op de ontwerpen van de zestien speelplekken die een opknapbeurt krijgen. Wij vragen je dit uiterlijk 8 oktober te doen. Nog dit jaar worden deze plekken aangelegd of opgeknapt, mits de weersomstandigheden het toelaten.

De ontwerpen

De ontwerpen van je wijk, hoe je kunt reageren en andere actualiteiten kun je bekijken op vernieuwing-speelplek/zevenbergen.

Verdere planning

Binnenkort worden ook inwoners uit Langeweg, Standdaarbuiten, Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen-Centrum uitgenodigd mee te denken over de speelplekken in hun buurten. Die worden dan in 2021 gerealiseerd. Noordhoek, Klundert en Helwijk volgen daarna; hier vindt in 2021 de inspraak plaats, om de speelplekken in 2022 te kunnen realiseren.

Speelplekken voor alle leeftijden

In de hele gemeente Moerdijk worden de speelplekken vernieuwd. Om alleen maar de toestellen te vervangen, vinden wij als gemeente niet voldoende. De vernieuwing of aanpassing gebeurt in samenspraak en in nauw overleg met de inwoners. Samen bekijken we hoe de speelplekken kunnen worden ingericht en op welke locaties. Daarbij vinden we het belangrijk om naar speelplekken te kijken als ontmoetingsplekken voor alle leeftijden: jongeren, ouders en ouderen. Beweging en veiligheid staan daarbij voorop. 

In een kort filmpje leggen we onze aanpak uit: uitleg speelplekken (link naar Youtube).