Zelf aan de slag als inwoner

Mijn energie-inzicht

Energie besparen? Dan is het belangrijk om inzicht te hebben in wat jouw gas- en energieverbruik is. West-BrabantEnergieinzicht geeft je gratis dat inzicht. Zo zie je online wat je per uur, dag en maand verbruikt. Dit helpt je om energie te besparen. 

Wat kan ik allemaal doen om energie te besparen?

Check www.iedereendoetwat.nl

Gratis energiescan van Energiek Moerdijk

Zelf energie besparen kan echt op talloze manieren. Van isoleren tot een slimme thermostaat en van tochtbestrijding tot een zonneboiler: er zijn ontzettend veel kleine en grote dingen die je kunt doen. Energiek Moerdijk komt graag bij je langs voor een gratis energiescan. Zij geven onafhankelijk advies en hebben geen winstoogmerk. Kijk voor meer informatie op www.energiekmoerdijk.nl

Stimuleringslening woningen

Met onze Stimuleringslening kun je je woning aanpassen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensloopbestendigheid. Het is een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente. Hoe het precies werkt lees je op Moerdijk.nl.

Samen duurzaam is leuker

  • Aan de slag in je dorp of stad: In Langeweg, dorp Moerdijk en Zevenbergschen Hoek gaan inwoners samen aan de slag met duurzame energieprojecten. Voor een duurzaam en leefbaar dorp. Dat kan dankzij geld uit dewindmolenparken langs de A16. Wil je in jouw woonplaats ook een duurzaam energieproject opzetten? Gewoon doen! Bijvoorbeeld samen met de dorps- of stadstafel.
  • Ervaar duurzame Buurkracht: Samen verduurzamen is vaak leuker en goedkoper dan alleen. Bijvoorbeeld met je buren. Bovendien kun je makkelijker korting bedingen als je met veel mensen tegelijk isolatie of zonnepanelen aanschaft. Goed idee? Gebruik jouw buurkracht voor een duurzame wijk. Kijk op www.buurkracht.nl wat anderen al bereikten.

Tips om je tuin klimaatbestendig te maken

Nederland moet zich in rap tempo aanpassen aan hitte, droogte en hoosbuien. We kunnen onze omgeving regenbestendig maken, zorgen voor verkoeling en meer planten en bomen aanbrengen. En jij kunt daaraan bijdragen. Via www.klimaatanalysemoerdijk.nl/klimaatadaptatie vind je handige tips om je huis en tuin klimaatbestendig te maken.