Zonne-energie: wat is ons beleid?

Zonne-energie: wat is ons beleid?

Zonne-energie heeft een steeds groter aandeel in de duurzame energie die we opwekken. Als gemeente steunen we dit en proberen we ons deel bij te dragen. Ons uitgangspunt: zonnepanelen toestaan waar dat kan en uitsluiten waar dat moet. Onze Stimuleringslening is een van de hulpmiddelen waarmee we het voor eigenaren van woningen en panden aantrekkelijk willen maken om te investeren in zonnepanelen. Meer over ons beleid lees je hier: Stimuleringslening.

Zonnepanelen op je dak

Met de zon kun je heel goed stroom opwekken. Steeds meer mensen plaatsen daarom zonnepanelen op hun dak. In veel gevallen kan dat zonder vergunning. Maar waar moet je rekening mee houden als je wilt kiezen voor zonnepanelen op jouw dak? Lees het op Rijksoverheid.nl.

Zonnepanelen op monumenten en in de vesting Willemstad

Zonnepanelen plaatsen op monumenten en in het beschermd stadsgezicht van Willemstad kan niet zomaar, daarvoor gelden speciale regels. Lees hierover meer op Moerdijk.nl

Zonneparken in gemeente Moerdijk

Naast zonnepanelen bij particulieren op het dak zijn ook zonneparken nodig om Moerdijk in de toekomst te kunnen voorzien van duurzame energie. Inmiddels worden er al verschillende initiatieven ontwikkeld. Bijvoorbeeld door inwoners, ondernemers en gemeente, vaak samen met gespecialiseerde partners zoals Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM). 

Fijnaart: Een groep inwoners uit Fijnaart ontwikkelt een collectief zonnepark in Fijnaart. Dit doen ze samen met Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM). De initiatiefnemers willen dat zoveel mogelijk inwoners van Fijnaart meedoen met dit zonnepark. 

Klundert: Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM) ontwikkelt samen met de gemeente Moerdijk en energieprovider Vattenfall een zonnepark. Inwoners moeten meeprofiteren van de opbrengsten.