Moerdijk in zee met Krinkels voor onderhoud en beheer

Geplaatst: 30-12-2021

Het groen onderhouden, onkruid en ongedierte bestrijden, straten vegen en afvalbakken legen: per 2022 verzorgt aannemer Krinkels dit werk voor de gemeente Moerdijk. Het contract geldt tot 2025, met mogelijkheid tot verlenging. Wethouder Jack van Dorst heeft vertrouwen in de nieuwe partner: “We kijken uit naar een daadkrachtige samenwerking.

Het Wouwse bedrijf Krinkels, dat vestigingen heeft door heel Nederland, heeft veel ervaring met groen, wegen en water. Het bedrijf doet het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groen voor onder meer Rijkswaterstaat, maar ook provincies, gemeenten, waterschappen, ministeries en de NS zijn al jaren vaste klant. 

Samenwerkingsverband Moerdijk Beheer(t)

De samenwerking met Krinkels volgt uit een Europese aanbestedingsprocedure – voor gemeenten verplicht voor een opdracht van deze omvang. Die aanbesteding werd gestart omdat het contract met de huidige groenaannemer eind 2021 afloopt. Krinkels gaat als hoofdaannemer in Moerdijk samenwerken met de Brabantse partners Blom Hoveniers uit Oudenbosch, Van Weert Rondhout vestiging Sprundel, het van oorsprong Zeeuwse Traas Ongediertebestrijding en leerwerkbedrijf WVS. Robin Castelijn, vestigingsleider Wouw van Krinkels: “Wij zijn als Krinkels erg blij met deze mooie en uitdagende opdracht! Met onze aanpak van het samenwerkingsverband Moerdijk Beheer(t)! zetten wij in op communicatie: samenwerken met en informeren van inwoners.”

Kwaliteit voorop

Het nieuwe contract is duurder dan het vorige: in totaal legt de gemeente iets minder dan € 700.000 bij. Wethouder Jack van Dorst kijkt daar zakelijk naar: “De prijs is marktconform, dit is wat het kost. De prijzen van de inschrijvers lagen heel dicht bij elkaar, het had nauwelijks effect gehad op de begroting als we een ander bedrijf hadden gekozen. Bovendien: uit reacties van inwoners blijkt dat heel veel mensen het belangrijk vinden dat het groen en de straten er netjes bij liggen. Als gemeente zijn we bereid om te investeren om de kwaliteit op het juiste niveau te krijgen.”

Aan de slag

Krinkels gaat per 1 januari aan de slag. Het bedrijf hecht veel waarde aan goed contact met inwoners. Castelijn: “Dat zijn immers de mensen voor wie wij ons werk doen. Het is daarom belangrijk om met inwoners in gesprek te gaan en naar hen te luisteren. Dat geeft ook de mogelijkheid om uit te leggen welk kwaliteitsniveau mensen van ons mogen verwachten en wat hierover in het contract met de gemeente staat. Dit geeft begrip en zorgt voor een betere tevredenheid.” 

Speciaal voor Moerdijk maakt Krinkels momenteel een website: www.moerdijkbeheert.nl. Op deze site stelt het bedrijf zichzelf en zijn werkwijze voor. Wie wil weten wanneer er in zijn buurt gesnoeid of gemaaid wordt, vindt er binnenkort ook de planning. Vanaf maart reist het rijdend werkkantoor van Krinkels, onder de noemer Moerdijk Ontmoet!, naar alle dorpen en steden van Moerdijk: wie een vraag of tip heeft, kan eenvoudig binnenstappen.