16 februari: officiële lancering online ontmoetingsplek voor inwoners

Geplaatst: 10-2-2021

Meedenken en meepraten over zaken die leven in uw dorp of stad? Het laatste nieuws over uw woonplaats overzichtelijk bij elkaar? Het kan binnenkort allemaal op dé online ontmoetingsplek voor en door inwoners: gebiedsplannen.nl! Daarom nodigen we u uit om op 16 februari om 19.30 uur online een kijkje te komen nemen, want dan wordt de vernieuwde website officieel gelanceerd!

De online ontmoetingsplek www.gebiedsplannen.nl is een volgende stap in het beleid van de gemeente Moerdijk om inwoners concrete informatie te verstrekken over hun directe woonomgeving, maar ook om hen zelf zaken te laten regelen en initiatieven te ontplooien. In dit verband kent Moerdijk sinds 2012 al de dorps- en stadstafels. Elk van onze tien dorpen en stadjes, plus het buitengebied, heeft een eigen ‘tafel’. Zo’n tafel bestaat uit een groep inwoners die samen met onder andere gemeente, politie, woningbouworganisaties, jongerenwerk en Surplus de onderwerpen bespreekt die voor hun stad of dorp belangrijk zijn en zaken probeert te realiseren.  

Met www.gebiedsplannen.nl zetten we nu een nieuwe, volgende stap. “Niet meer alleen elkaar aan de dorps- of stadstafel ontmoeten en zaken bespreken, maar voortaan ook op deze online ontmoetingsplek voor en door inwoners”, legt wethouder Jack van Dorst uit. “Dat betekent nog kortere lijntjes om met elkaar in contact te komen en contact te houden. Maar ook een plek waar snel en overzichtelijk nieuws te vinden is dat voor u als inwoner belangrijk is, bijvoorbeeld werkzaamheden aan een weg bij u in de buurt.”

Erbij zijn vanuit huis?

Wilt u bij de virtuele lancering zijn? Aanmelden kan via gebiedsplannen@moerdijk.nl. Na uw aanmelding ontvangt u een link. Die biedt op 16 februari om 19.30 uur toegang tot de officiële opening. Graag tot dan!