Lancering website Mantelzorg Moerdijk

Geplaatst: 26-6-2023

Afgelopen week werd de nieuwe website Mantelzorg Moerdijk gelanceerd door wethouder Pauline Joosten. Het was een heuglijk moment voor de gemeente Moerdijk en een belangrijke mijlpaal in de ondersteuning van mantelzorgers.

Wethouder Joosten sprak tijdens de lancering haar waardering uit voor alle mantelzorgers en mantelzorgondersteuners: “De vernieuwde website mantelzorgmoerdijk.nl is laagdrempelig, overzichtelijk, vriendelijk; kortom de website voor iedereen die 'mantelt' in Moerdijk. Er staat handige informatie op met advies op maat en de weg naar de ondersteuning die u kunt gebruiken! U hoeft het niet alleen te doen. We zijn er voor u. Maak er vooral gebruik van.” 

“Alles voor een glimlach” zegt een aanwezige mantelzorger. “Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld om familie te helpen, maar het is soms ook zwaar. Daarom is het fijn dat er activiteiten worden georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Net even dat verzetje. De ontmoeting met andere mantelzorgers om erover te praten is erg prettig.” 

Steun en advies

De website Mantelzorg Moerdijk biedt steun en advies voor alle mantelzorgers, zowel jonge mantelzorgers als werkende mantelzorgers. Het doel is om mantelzorgers te ondersteunen door middel van informatie en praktische tips, zodat zij de zorg beter kunnen combineren met werk, studie, een eigen gezin en sociaal leven.

Mantelzorgwaardering

Op de website staat alle informatie overzichtelijk op een rijtje. Hier kunnen mantelzorgers informatie vinden over onderwerpen zoals dementie, buddyhulp. Daarnaast wordt het mogelijk om de mantelzorgwaardering aan te vragen via de website en zijn er verschillende activiteiten gepland waar mantelzorgers aan deel kunnen nemen. In september gaan we “On tour” langs alle plaatsen binnen de gemeente met een koffiemoment. 

De lancering van de website Mantelzorg Moerdijk is een belangrijke stap in het ondersteunen van mantelzorgers en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Gemeente Moerdijk is er trots op om deze website aan te bieden aan mantelzorgers en bedankt alle betrokkenen voor hun bijdrage aan de totstandkoming ervan.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek de website van Mantelzorg Moerdijk.