Levensloopbestendige woningen in dorpshart Moerdijk

Geplaatst: 21-4-2022

In het dorpshart van Moerdijk gaat Woonkwartier zeven levensloopbestendige sociale huurwoningen voor senioren bouwen. De woningen worden gerealiseerd aan de Steenweg 43. Om dit mogelijk te maken ondertekenden wethouder Désirée Brummans van de gemeente Moerdijk en Ruud van den Boom, bestuurder van Woonkwartier, vanmiddag de koopovereenkomst.  

Verrijking dorpshart

Deze zeven woningen zijn, naast de wens om in het centrum ook een buurtsuper en een kleine horecavoorziening te realiseren, een verrijking voor het dorpshart. “Dit plan geeft het dorpshart meer glans en is een mooie toevoeging aan de woningvoorraad. De invulling van sociale huurwoningen voor senioren sluit mooi aan bij de woonbehoefte in dorp Moerdijk. Met het ondertekenen van de koopovereenkomst zetten we gezamenlijk de volgende belangrijke stap”, licht wethouder Désirée Brummans toe. 

Ruud van den Boom, directeur Woonkwartier: “Moerdijk is weer een levendig en actief dorp met toekomst waar jong en oud graag wonen. Door de bouw van zeven levensloopbestendige huurwoningen voor senioren hopen we dat de doorstroom op gang komt.” 

Planning

De komende periode staat in het teken van de aanvraag van de omgevingsvergunning vanuit het Woonkwartier. De verwachting is dat in 2023 gestart kan worden met de bouw van de woningen.