Meedoen en erbij horen in Moerdijk

Wij willen net zoals in het VN-verdrag (Handicap) is overeengekomen dat elke inwoner gewoon meedoet in de samenleving. Dat houdt in dat elke inwoner moet kunnen werken, naar school moet kunnen, kan sporten, shoppen, internetten en naar een restaurant kan gaan.

Om iedereen mee te kunnen laten doen zoeken wete actief de samenwerking met onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ervaringsdeskundigen: voor elkaar, met elkaar. 

Kick off!

Op 4 februari willen we met elkaar in gesprek over hoe inwoners momenteel meedoen ervaren op het gebied van wonen, werken, zorg, onderwijs, sport/cultuur en woonomgeving ervaren. We willen we drempels zichtbaar maken om vervolgens ook naar oplossingen te zoeken.

Met elkaar maken we een plan van aanpak waarin we beschrijven wat er nodig is om mee te kunnen doen, hoe we dit kunnen bereiken en wat hier voor nodig is. Wat de gemeente betreft zijn we gezamenlijk eigenaar en verantwoordelijk voor de uitkomsten. 

Als inwoner, organisatie en als gemeente bent u natuurlijk onmisbaar in de ontwikkeling en de uitvoering van dit plan. U bent dan ook van harte uitgenodigd om mee te denken, mee te praten en mee te bouwen. 
Mogen wij op uw komst rekenen?

Programma 4 februari 2019

Start 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), tot 21.30 uur
Opening door wethouder Eef Schoneveld
Een persoonlijk verhaal over ‘als meedoen niet vanzelfsprekend is’
Hoe ziet ‘Meedoen in Moerdijk’ er voor u uit?
Met elkaar in gesprek hoe we dit bereiken en wat we hiervoor nodig hebben
Terugkoppeling en napraten met een drankje en een hapje

Locatie: gemeentehuis, Moerdijkzaal, Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen

Aanmelden

Het delen van deze uitnodiging binnen- en naar uw eigen netwerk wordt gewaardeerd. 

Wilt u meer weten over het VN verdrag en het landelijk programma hiervoor? Op https://vng.nl/iedereen-doet-mee vindt u hier meer informatie over.