Mijn mening

Wat vindt u van de manier waarop in onze gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat duidelijk? Kunt u daaraan meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken?

De gemeente Moerdijk wil samenwerken met inwoners. Daarom is het belangrijk om te weten wat onze inwoners vinden van het lokale bestuur en hoe het functioneert. De komende tijd gaan de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en ambtenaren samen met inwoners kijken wat er goed gaat en wat er beter kan. Startpunt was een online enquête (de Quick Scan Lokale Democratie), die in september 2021 ingevuld kon worden. In deze enquête vroegen we onze inwoners hoe zij de democratie in Moerdijk ervaren. Wat vinden inwoners van de manier waarop in de gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat duidelijk genoeg? Vinden inwoners dat zij voldoende kunnen meedenken, meebeslissen en meedoen? In totaal hebben bijna 1000 inwoners de vragenlijst ingevuld, waarvoor hartelijk dank.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke stelt zich voor

Aanmelden kernbezoeken

Aanmelden

De uitkomsten van de enquête bespreken we samen met de inwoners. Tussen oktober en januari 2022 bezoekt een afvaardiging van het gemeentebestuur elke woonplaats. In verband met de coronamaatregelen organiseren we de bezoeken in januari online. We gaan dan samen op zoek naar punten waarop het beter kan of moet. Hierbij betrekken we uiteraard ook de uitkomsten van de eerder gehouden Inwonerspeiling Zo willen we samen werken aan een lokaal bestuur van en voor iedereen in Moerdijk.

U bent van harte uitgenodigd om op één van de avonden aanwezig te zijn. U kunt online deelnemen via Microsoft Teams. U kunt het volgen op uw pc, laptop of tablet en via de chatfunctie vragen stellen. In verband met de voorbereidingen horen we graag of we op uw komst mogen rekenen. 

Online deelnemen

Op alle data van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur.

Datum Plaats Presentaties Verslagen
18 oktober Willemstad, Mauritshuis Presentatie Willemstad Verslag Willemstad
25 oktober Heijningen, Pestalozzihuis Presentatie Heijningen Verslag Heijningen
27 oktober Standdaarbuiten, BS Aventurijn Presentatie Standdaarbuiten Verslag Standdaarbuiten
1 november Helwijk, De Blokhut Presentatie Helwijk Verslag Helwijk
8 november Langeweg, Emmaus Presentatie Langeweg  Verslag Langeweg 
10 januari (was 29 november)

Zevenbergschen Hoek (online)

   
12 januari (was 13 december) Fijnaart (online)    
17 januari (was 15 november) Moerdijk (online)    
19 januari Noordhoek (online)    
24 januari Zevenbergen (online)    
26 januari (was 20 december) Klundert (online)    

Meer weten?

Neem dan contact op met griffie@moerdijk.nl.