Nieuwe inwonerspeiling: 15.000 Moerdijkers kunnen deelnemen

Geplaatst: 16-4-2021

Ongeveer 15.000 inwoners van Moerdijk ontvangen dit weekend een uitnodiging om deel te nemen aan de tweejaarlijkse Inwonerspeiling. Met dit onderzoek wil de gemeente in beeld brengen hoe Moerdijkers denken over hun buurt en de (dienstverlening van de) gemeente. De vragen variëren van: ‘hoe prettig vindt u het om in uw buurt te wonen?’ en ‘wat vindt u van het onderhoud van het groen in uw buurt?’ tot ‘wat vindt u van de informatie van de gemeente over het beleid en de plannen?’

De Inwonerspeiling wordt elke twee jaar gehouden. Zo kan de gemeente uitkomsten vergelijken, trends signaleren en, waar nodig, samen met inwoners en organisaties aan de slag met verbeteracties.

15.000 adressen

Nieuw is dit keer dat de uitnodiging om de Inwonerspeiling in te vullen bij bijna alle Moerdijkse huisadressen in de bus belandt. Op elk van die huisadressen kan één bewoner de vragenlijst invullen. Bij de vorige Inwonerspeiling twee jaar geleden kregen nog maar 2.400 inwoners een verzoek. De gemeente wil op deze manier zo veel mogelijk inwoners de kans geven om hun mening te geven. Voorwaarden om deel te kunnen nemen: 18 jaar of ouder zijn en minimaal 1 jaar wonen in de gemeente Moerdijk.

Persoonlijke code

Inwoners ontvangen een uitnodigingsbrief met een persoonlijke inlogcode. Daarmee kunnen ze tot 24 mei de vragen van de Inwonerspeiling online beantwoorden. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Deelname is vrijwillig en vrijblijvend. Antwoorden worden niet gekoppeld aan naam en adres, strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem gerapporteerd. De resultaten zijn medio dit jaar bekend.