Groot onderhoud Lantaarndijk en Hellegatsweg Willemstad van start

Geplaatst: 30-3-2022

In Willemstad worden de Lantaarndijk en de Hellegatsweg opnieuw geasfalteerd en bestraat. De werkzaamheden starten op maandag 4 april en duren naar verwachting tot vrijdag 22 april. Een deel van die periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Er wordt gewerkt aan de Lantaarndijk en de Hellegatsweg tot aan de kruising met de Maltaweg. We brengen nieuw asfalt aan en vervangen op sommige plekken het straatwerk, zodat dit weer netjes aansluit op het nieuwe asfalt.

Planning

De eerste fase van het werk start op maandag 4 april en duurt tot en met donderdag 14 april. In het paasweekend, van vrijdag 15 tot en met maandag 18 april, ligt het werk stil. Vervolgens voeren we van dinsdag 19 tot vrijdag 22 april nog kleine werkzaamheden uit, onder andere aan de trottoirs. Dat werk heeft geen impact op de bereikbaarheid.

Doorgaand verkeer gestremd

Doorgaand verkeer over de Hellegatsweg en Lantaarndijk is niet mogelijk van maandag 4 tot en met donderdag 14 april. Uitzondering is het weekend van 9 en 10 april: dan is de weg open voor alle verkeer, waarschijnlijk wel met enige hinder en een aangepaste snelheid.

Bedrijven bereikbaar

Bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar en ook bestemmingsverkeer zal altijd via de Lantaarndijk of de Hellegatsweg op locatie kunnen komen. We zetten verkeersregelaars in om bezoekers de goede kant op te sturen.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? U kunt de omgevingsmanager van het project, Janneke den Hartogh, bereiken via janneke.den.hartogh@moerdijk.nl of telefonisch op (085) 822 04 19.