Mantelzorgcampagne ‘Oog voor mantelzorg’ van start

Geplaatst: 14-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

In onze gemeente zijn er meer dan 8.000 mantelzorgers. In verhouding zijn er meer mantelzorgers dan werknemers in de zorg. Donderdag 10 oktober ging de Moerdijk campagne ‘Oog voor Mantelzorg’ van start. Aandacht, waardering en respect staat centraal in deze bijzondere campagne. Met als hoge doel om mantelzorgers eerder in beeld te krijgen, zodat zij ondersteund kunnen worden.

Tijdens deze bijzondere middag werd het logo onthuld en vond de lancering plaats van mantelzorgmoerdijk.nl. Het gezicht van deze campagne is de familie Bazen uit Zevenbergen. Het gezin bestaat uit Jan en Leanne en hun drie zoons waaronder de 7-jarige Linc met het syndroom van Down. Het gezin staat centraal op de posters en flyers van Mantelzorg Moerdijk.

Predicaat 'Oog voor Mantelzorg'

Bij de campagne hoort ook een predicaat dat kan worden aangevraagd door bedrijven en organisaties om hun betrokkenheid bij mantelzorgers uit te drukken. Burgemeester Jac Klijs en Anton van Mansum van Surplus kregen met trots de eerste predicaten uitgereikt. 

Inspirerende verhalen

In de maanden oktober en november publiceert Mantelzorgmoerdijk diverse verhalen over personen die wonen, zorgen en/of werken in de gemeente Moerdijk en te maken hebben met mantelzorg.