Op avontuur door verrassend Moerdijk

Geplaatst: 21-7-2020

Nieuwsbericht afbeelding

De zomervakantie is van start. Wij zetten de leukste tips voor kids op een rijtje

Zo hebben wij in onze gemeente een mooi natuurgebied: de Appelzak in dorp Moerdijk. U kunt daar heerlijk wandelen en op het strand zandkastelen bouwen. Heeft u ook al een bezoek gebracht aan de Keenesluis? Benieuwd waar binnenkort het scheprad weer draait? Neem plaats voor een picknick en geniet van dit mooie gebied. 

En dat is nog niet alles…..een paar leuke ‘tips voor kids’ op een rij in Moerdijk:

 • Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het Hollands Diep vanuit de Volkeraksluizen bij Willemstad. Ontdek hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen.
 • Hoe groeien uw courgettes, paprika’s en appels? Speur rond in de biologische pluktuin van camping Markdal. Zoek de kuikens en konijnen en geniet van de geplukte buit. 
 • Slootje springen of vogels spotten. Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan. Onlangs is in samenwerking met Stichting Buitenmakelaar en Jessicaas Ontwerp door KrachtigBuiten en IVN weer een streekboekje met 50 lokale buitenactiviteiten uitgekomen. Alle kinderen uit groep 3 van alle basisscholen in de gemeente Moerdijk hebben dit boekje ontvangen. De activiteiten in dit boekje zijn erg leuk om samen met uw kind(deren) te ondernemen! Bekijk het instructiefilmpje over het 50 dingen boekje. 
 • Even lekker uitwaaien op het Hollands Diep? Pak een van onze veerpontjes. Veerpontje Anna vertrekt uit Willemstad naar Numansdorp. Veerpont Lucretia vaart vanuit de haven van dorp Moerdijk naar het mooie natuurgebied Strijensas. 
 • Ook kinderboerderij de Dierenploeg in Zevenbergen is de moeite waard. Bekijk dan gelijk ook het Milieu Educatief Centrum op de kinderboerderij
 • Vind uw kind stoepkrijten leuk? Of een speurtocht of dansen in de silent disco? Speeltuinvereniging Kindervreugd organiseert iedere week van de zomervakantie een leuke activiteit.
 • Ga op zoektocht naar de geheimzinnige legerkisten met apparatuur uit de koude oorlog op onze forten en het Mauritshuis! De verschillende kisten verbinden de Stelling van Willemstad. Met de apparatuur kan er contact worden gelegd met de commandant, die diverse opdrachten geeft. Zo kunnen de spelers een legerradio instellen of bijvoorbeeld een testvlucht maken met een drone. Meer informatie hierover vindt u op destellingvanwillemstad.nl
 • Heeft u al eens gevaren over een echte kreek? Grijp deze unieke kans! Verken de kreek ’t Breede Gat vanaf het water en rust uit met een heerlijke picknick aan de kant. Meer informatie op deprullenkast.nl.
 • Patersbos en Kapucijnenklooster in Langeweg. Ontdek het kloosterterrein en het Patersbos met de  wandelroute ‘een dag uit het leven van een kapucijn’.
 • Ga vissen rond de kleine Ton, verken de kreken vanuit een kano of fiets door de polder. Echt een aanrader voor iedere natuurliefhebber. Vergeet uw VISpas niet mee te nemen.
 • Houdt u van geschiedenis? Maak een stadswandeling door de vestingsteden in Willemstad en Klundert. Wandel door één van die sfeervolle historische straatjes en langs de prachtige vestingwallen. Plan uw wandeling met een van de stadsgidsen: stadswandeling Willemstad,  of Klundert.
 • Laat u inspireren en breng een bezoek aan één van onze mooie forten (Fort Sabina, Fort de Hel en Fort Bovensluis) of bezoek één van onze prachtige evenementen. Deze vindt u op onze Neem je kijkje op onze eventkalender

En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van alles in Moerdijk dat mooi, gezellig, tof, sportief en (ont)spannend is om te beleven en te ondernemen. Kijk voor meer inspiratie op www.vvvmoerdijk.nl.

Wij wensen iedereen veel plezier en een fijne zomervakantie!