Op weg naar een levendig, bruisend dorpshart voor ‘De Fendert’, doet u mee?

Geplaatst: 9-2-2021

Ontmoeting en levendigheid zijn belangrijk voor de toekomst van Fijnaart en het dorpshart is daarbij de plek. Het dorpshart moet wel aantrekkelijker en gezelliger worden. Je moet er graag komen en spontaan willen blijven hangen. Fijnaart heeft echt behoefte aan nieuwe energie en aan een flinke stap naar voren. Een bruisend dorpsplein voor ‘De Fendert’ en goede voorzieningen, liefst dicht bij elkaar. Hoe we dat gaan doen, dat is nog niet zo eenvoudig. Dat blijkt duidelijk uit de gesprekken die de gemeente en adviesbureau KuiperCompagnons hebben gevoerd over het centrum van Fijnaart.

Er liggen veel kansen en er zijn heel veel ideeën. Er is ook al eerder over nagedacht en gesproken. Nu gaan we, inwoners, verenigingen en bedrijven, met elkaar keuzes maken. Niet alles kan. Wat vinden we echt belangrijk voor ons bruisende dorpshart en wat is vooral fijn om te hebben? En waar gaan we dat dorpshart dan maken? Graag willen wij over deze belangrijke vragen met elkaar in gesprek. Wij nodigen u daarom van harte uit op 25 februari aanstaande voor een openbare digitale inloopavond. 

Wat kunt u verwachten?

Vanwege de actuele coronamaatregelen (en de verlenging van deze maatregelen) is het helaas niet mogelijk om een fysieke openbare inloopavond te organiseren. Desondanks willen we toch graag met u van gedachte wisselen over deze belangrijke vragen. Daarom willen wij een digitale bijeenkomst organiseren op donderdagavond 25 februari 2021 van 19:00 uur tot circa 21:00 uur.

Hoe zit de avond eruit:
19.00 – Aftrap door wethouder
19.05 – Presentatie door KuiperCompagnons (wat hebben we aan informatie, waar staan we nu, vragen aan het publiek om over in gesprek te gaan; Wat vinden we echt belangrijk voor ons bruisende dorpshart en wat is vooral fijn om te hebben? En waar gaan we dat dorpshart dan maken?)
19.30 uur - interactieve plenaire vragen/discussie sessie
19.50 uur - uiteen in deelgroepjes
19.55 uur - start deelgroepdiscussies
20.20 uur - einde deelgroepdiscussies
20.25 uur - plenaire terugkoppeling
20.45 uur - einde

Uw input is op de 25ste dus erg belangrijk. Hopelijk schuift u aan en denkt u mee.     

Aanmelden

U kunt zich voor deze inloopavond aanmelden via het e-mailadres: centrumontwikkelingfijnaart@moerdijk.nl. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u uiterlijk één week voor de bijeenkomst een digitale uitnodiging met een instructie om deel te nemen.