Op weg naar een levendig, bruisend dorpshart voor ‘De Fendert’, doet u mee?

Geplaatst: 17-2-2021

Ontmoeting en levendigheid zijn belangrijk voor de toekomst van Fijnaart en het dorpshart is daarbij dé plek. Het dorpshart moet wel aantrekkelijker en gezelliger worden. Een dorpshart waar je graag komt en spontaan wil blijven hangen.

Fijnaart heeft echt behoefte aan nieuwe energie en aan een flinke stap naar voren. Een bruisend dorpsplein voor ‘De Fendert’ en goede voorzieningen, liefst dicht bij elkaar. Hoe we dat gaan doen? Dat is nog niet zo eenvoudig. Dat blijkt duidelijk uit de gesprekken die de gemeente en adviesbureau KuiperCompagnons samen met inwoners, ondernemers en verenigingen hebben gevoerd over het centrum van Fijnaart. 

Kansen en ideeën

“Er liggen veel kansen en er zijn heel veel enthousiaste ideeën”, licht wethouder Danny Dingemans toe. Danny verduidelijkt: “Nu gaan we met elkaar, inwoners, verenigingen en bedrijven, keuzes maken. Niet alles kan. Wat vinden we echt belangrijk voor ons bruisende dorpshart en wat is vooral fijn om te hebben? En waar gaan we dat dorpshart dan maken? Graag willen wij over deze belangrijke vragen met elkaar in gesprek. Wij nodigen belangstellenden daarom van harte uit op 25 februari vanaf 19:00 uur voor een openbare digitale inloopavond.” 

Wat kunt u verwachten?

Vanwege de actuele coronamaatregelen (en de verlenging van deze maatregelen) is het helaas niet mogelijk om een fysieke openbare inloopavond te organiseren. Desondanks willen we toch graag met u van gedachte wisselen over deze belangrijke vragen. Daarom willen wij een digitale bijeenkomst organiseren op donderdagavond 25 februari 2021 van 19:00 uur tot circa 21:00 uur. Hoe zit de avond eruit?

19.00 uur Aftrap door wethouder
19.05 uur Presentatie door KuiperCompagnons (wat hebben we aan informatie, waar staan we nu, vragen aan het publiek om over in gesprek te gaan; Wat vinden we echt belangrijk voor ons bruisende dorpshart en wat is vooral fijn om hebben? En waar gaan we dat dorpshart dan maken?)
19.30 uur Interactieve plenaire vragen/discussie sessie
19.50 uur Uiteen in deelgroepjes
19.55 uur Start deelgroep discussies
20.20 uur Einde deelgroep discussies
20.25 uur Plenaire terugkoppeling
20.45 uur Einde

Uw input is op de 25ste dus erg belangrijk. Hopelijk schuift u aan en denkt u mee.

Aanmelden

U kunt zich voor deze inloopavond aanmelden via het e-mailadres: centrumontwikkelingfijnaart@moerdijk.nl. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u uiterlijk één week voor de bijeenkomst een digitale uitnodiging met een instructie om deel te nemen.