Groen genieten op de Open Tuinen-dag

Geplaatst: 28-6-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Inspiratie opdoen voor je eigen tuin of gewoon genieten van het prachtige groen: de Open Tuinen-dag op 6 juli biedt voor elk wat wils. Acht bijzondere, verrassende en gevarieerde tuinen openen volgende week zaterdag hun poorten voor bezoekers.

Wordt het de rotstuin in Willemstad of de Japanse wandeltuin met koikarpers in Oudemolen? Eindeloos dwalen langs bijzondere planten in de 2000 m2 grote liefhebberstuin in Zevenbergen of eetbare en geneeskrachtige planten bewonderen in Standdaarbuiten?

Het mooie is: op de Open Tuinen-dag hoeft u niet te kiezen. De acht bijzondere en heel verschillende tuinen die op zaterdag 6 juli hun poorten openen, zijn allemaal een bezoek waard. U kunt er terecht van 10 tot 17 uur. De deelnemende tuinen met adres en beschrijving staan in de folder (de papieren versie is verkrijgbaar in het gemeentehuis).

Liefde voor de natuur

Wethouder Désirée Brummans is in ieder geval van de partij. Ze draagt het initiatief een warm hart toe. “Er wordt zo veel kennis en natuurliefde in deze tuinen gestoken. Het is prachtig dat iedereen daar tijdens de Open Tuinen-dag van kan genieten.”

Groene vingers niet vereist

Brummans hoopt dat de dag bezoekers inspireert om hun eigen tuin groener te maken. “Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over klimaatverandering. Kijk eens rond in je eigen tuin: zijn al die tegels echt nodig? Als je steen vervangt door groen, help je de natuur. Water wordt beter afgevoerd, in de zomer is je tuin koeler, bijen en andere nuttige insecten voelen zich er thuis. En zo’n groene tuin is natuurlijk ook gewoon mooi.”

Groene vingers en veel tijd of geld zijn volgens de wethouder geen vereiste. “Een groene tuin kan ook praktisch zijn. Maak tijdens de Open Tuinen-dag eens een praatje met de tuineigenaren en andere liefhebbers: zij delen graag hun kennis en ervaring.”

Groei & Bloei

Drijvende kracht achter de Open Tuinen-dag is de Bredase afdeling van de vereniging Groei & Bloei. Groei & Bloei is de grootste groenvereniging van Nederland en Vlaanderen.
“Zo veel mogelijk mensen plezier geven in het omgaan met bloemen en planten” is het doel van de tuinliefhebbers. Groei & Bloei biedt onder meer cursussen, workshops en excursies.
Enthousiaste tuiniers in de gemeente Moerdijk zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij Groei & Bloei afdeling Breda.