Verleng uw rijbewijs online - snel en makkelijk

Geplaatst: 6-4-2022

U kunt in Moerdijk uw rijbewijs nu online verlengen via de website van de RDW (de organisatie die de registratie van rijbewijzen in ons land verzorgt). Deze kunt u dan al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. 

Online aanvragen is alleen mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij de categorie ‘uitbreiding’. Vraagt u voor het eerst een Nederlands rijbewijs aan, dan kan dit niet digitaal en moet u hiervoor nog wel naar het gemeentehuis komen. 

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer van de RDW

Hoe werkt het?

De online aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. U ontvangt vervolgens een email waarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen en betalen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Om de aanvraag te doen heeft u een Android telefoon (versie 7.0 of hoger) of een iPhone (model 7 of hoger met iOS versie 13.2 of hoger) nodig met de DigiD-app en identiteitscheck.