Al ruim 600 aanmeldingen voor de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen

Geplaatst: 3-6-2020

Op 8 mei is in gemeente Moerdijk een gezamenlijke inkoopactie gestart voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met deze actie maakt de gemeente Moerdijk het woningeigenaren gemakkelijk om maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen. Dit draagt bij aan een duurzamere gemeente. Door de vraag in de gemeente te bundelen, kopen woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in.

Op dit moment hebben ruim 600 inwoners zich al ingeschreven, voor ruim 1100 maatregelen. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 30 juni vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl/moerdijk

Informatievideo over actie online al veel bekeken

Ter vervanging van informatieavonden over de actie zijn informatievideo’s online beschikbaar. Hierin geven experts toelichting op alle mogelijke maatregelen, subsidies en leningen. Ook geven ze antwoorden op de meest gestelde vragen. Veel mensen hebben de film al bekeken via www.winstuitjewoning.nl/moerdijk

Meeste aanvragen voor zonnepanelen

Tot nu toe hebben al meer dan 500 Moerdijkse woningeigenaren offertes ontvangen voor zonnepanelen. Ruim 250 isolatiemaatregelen zijn aangevraagd, zoals spouwmuurisolatie en HR++-glas. Hiervoor ontvangen woningeigenaren een onafhankelijk advies. Een offerte op maat voor HR++-glas aanvragen kan digitaal, een huisbezoek hiervoor is niet nodig. Wethouder Désirée Brummans is blij met de interesse: “Fantastisch dat zoveel mensen interesse hebben ondanks deze onzekere tijden. Energiebesparing door isolatie vind ik bovendien extra belangrijk. Want energie die je bespaart, hoef je ook niet op de wekken.”

Gemiddeld 20 procent subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Voor huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen is gemiddeld 20% subsidie beschikbaar via de landelijke Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Deze subsidie is ook beschikbaar voor inwoners die buiten deze inkoopactie om isolatiemaatregelen nemen. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie: www.winstuitjewoning.nl/subsidie.

Stimuleringslening Moerdijk voor energiebesparende maatregelen

Ook met de Stimuleringslening helpt gemeente Moerdijk om uw huis energiezuiniger te maken. Met deze goedkope lening kunt u uw energierekening in één keer flink verlagen zonder een eigen investering te doen. Meer informatie: moerdijk.nl/stimuleringslening.

Meer informatie

Bewoners met vragen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023-5836936. 

Het advies en het aanbrengen van de maatregelen wordt veilig uitgevoerd volgens de richtlijnen het RIVM. Adviseurs en installateurs werken voornamelijk buiten en in de kruipruimte en overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand.