Mensen uit de bijstand aan de slag bij Primark

Geplaatst: 21-12-2016

Januari 2016 starten er bij het nieuwe Primark distributiecentrum van DSV Solutions 100 nieuwe werknemers, waarvan zo’n 15 uit de bijstand afkomstig zijn. Hierbij gaat het deels ook om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een praktijkgerichte opleiding en een baan aangeboden door logistiek dienstverlener DSV, Randstad en het WerkgeversServicepunt van het Werkplein.

Werkgelegenheid bij DSV Solutions

Op termijn biedt DSV Solutions werkgelegenheid voor 400 tot 450 logistiek medewerkers in het Primark distributiecentrum. DSV Solutions is hier verantwoordelijk voor de gehele dagelijkse operatie.

Samenwerkingsovereenkomst: via opleiding naar werk

De aanpak is een nieuw concept, waarmee het WerkgeversServicepunt en Randstad een organisatie die zich nieuw vestigt helpen aan goed personeel. Daarmee willen deze organisaties in de regio een positieve bijdrage leveren aan het baanperspectief voor werkzoekenden en het vestigingsklimaat voor ondernemers.

De nieuwe werknemers zijn in september bij DSV als eerste groep gestart met een opleiding tot allround logistiek medewerker. Dit is zo goed bevallen, dat de betrokken partijen de aanpak hebben vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Werkwijze

Partijen wensen samen te werken om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt (hierna te noemen kandidaten), op te leiden als allround logistiek medewerker en daarna aan een baan te helpen bij DSV of andere logistieke bedrijven in de regio.

  • Het WerkgeversServicepunt zorgt voor werving en selectie van geschikte kandidaten, voert intakegesprekken en geeft workshops over het werken bij DSV. Ook organiseren zij het vervoer van Roosendaal naar DSV in Moerdijk, waar nu nog de logistieke opleiding plaatsvindt.
  • Randstad verzorgt de eerste rondleiding bij DSV, verzorgt de contacten tussen Werkgever Servicepunt en DSV met betrekking tot de planning, inzet en beoordeling van de kandidaten en zorgt tevens voor de gehele administratieve afhandeling.
  • DSV verzorgt de opleiding tot allround logistiek medewerker, eventueel aanvullend met een opleiding tot reach-truckchauffeur. Na succesvolle afronding van de opleiding krijgen de kandidaten een contract aangeboden via Randstad.