Snelheidsmeterspaarpot op de Steenweg in dorp Moerdijk

Geplaatst: 1-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Goed (verkeers)gedrag wordt op de Moerdijkse Steenweg de komende 2,5 week beloond met keiharde euro’s! Dan beoordeelt een zogenaamde ‘Snelheidsmeterspaarpot’ hoe hard er wordt gereden op het traject. Elke bestuurder van een motorvoertuig die tot 17 oktober de ‘Snelheidsmeterspaarpot’ passeert en binnen de maximumsnelheid van 30 kilometer blijft zorgt ervoor dat er geld in een spaarpot komt. Dat is direct zichtbaar op de snelheidsbeloner.  

Het plaatsen van deze snelheidsbeloner in dorp Moerdijk is een idee van inwoner Kees Scheenaard. Hij wil zo op een positieve manier extra aandacht vragen voor de overlast van te hard rijden. De ‘Snelheidsmetersspaarpot’ is eigendom van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Moerdijk steunt het project financieel. 

Het totaalbedrag dat in 2,5 week wordt ingezameld gaat naar een goed doel. Dat wordt de aanleg van een fruitpluktuin op een nog te bepalen locatie in dorp Moerdijk. De leerlingen van basisschool de Klaverhoek mogen straks meebeslissen welke fruitbomen en –struiken er straks in de fruittuin staan.