De Springplank ontvangt het predicaat 'Excellent'

Geplaatst: 20-6-2023

Uit handen van het jurylid Ben Sanders ontving het team van de Springplank op 19 juni opnieuw het predicaat 'Excellent' voor de wijze waarop zij het onderwijs in de Engelse taal van groep 1 t/m 8 hebben vormgegeven. Eerder dit jaar was de Onderwijsinspectie op de school voor een kwaliteitsonderzoek waarmee de voorwaarde om een excellentieprofiel te krijgen, namelijk het oordeel 'goed' van de inspectie, werd onderzocht en bekrachtigd.

Gisteren dus dit aanvullende feestje als een van de 15 basisscholen in Nederland die tot 2026 dit predicaat mogen dragen. Naast de plichtplegingen was er bovendien een fantastische speech van de leerlingenraad. “Zo ontzettend trots op dit team en alle betrokkenen die elke dag met hart en ziel werken aan de optimale ontwikkeling van iedere leerling”, aldus Judith van Wesenbeeck, directeur van De Springplank in Fijnaart.

"Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap prijst scholen met bijzondere kwaliteiten die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Een prestatie om trots op te zijn, omdat nog geen 2% van alle basisscholen in Nederland dit behaalt", licht wethouder Pauline Joosten toe.

Samen in beweging

OBS de Springplank heeft als visie: Samen in beweging, in een rijke en vertrouwde leeromgeving, voor de optimale ontwikkeling van ieder kind. De school is de laatste jaren sterk in beweging en zetten in op de ontwikkeling van de Engelse taal. Dit doen ze door vroeg vreemde taal onderwijs aan te bieden op een hoog niveau. Vanaf groep 1 is Engels geïntegreerd in het onderwijs, de lessen worden ondersteund door een vakdocent. De school merkt dat de leerlingen zo goed voorbereid zijn op de toekomst!