STEAMschool Moerdijk opent binnenkort haar deuren

Geplaatst: 2-1-2020

Nieuwsbericht afbeelding

Op 1 januari 2020 opent STEAMschool Moerdijk haar deuren. STEAMschool Moerdijk is een initiatief van Sinelab en wordt mede ondersteund door basisschool De Boemerang uit Zevenbergen. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Math en het biedt jonge mensen vanaf zes jaar de mogelijkheid om de wereld opnieuw te ontdekken vanuit oude ambachten en nieuwe technologieën.

STEAMschool Moerdijk biedt een innovatieve omgeving vol nieuwe kansen om bijzondere dingen te maken, om creatieve scripts te coderen, om te experimenteren en te onderzoeken zonder vooropgestelde uitkomsten. De leerlingen gaan creaties ontwikkelen met Scratch en Python, maken vectorArt in Inkscape, werken met de MakeyMakey, de micro:Bit en de raspberryPi om zo hun zelfgemaakte product (gemaakt met restmaterialen) te laten leven. Kortom: je gaat het máken bij STEAMschool Moerdijk!

STEAMschool Moerdijk biedt kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan in kleine groepjes van maximaal12 kinderen die begeleid worden door twee gekwalificeerde docenten. De school richt zich op de uren buiten de reguliere schooltijden en daarmee worden delen van het STEAM-curriculum beschikbaar voor elk kind, ongeacht de school waar hij of zij op zit. STEAMschool Moerdijk koppelt op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier wetenschap aan technologie, techniek en de toegepaste kunsten en verbindt zo nieuwe kennis direct aan eigentijdse vaardigheden.

De bijeenkomsten vinden op woensdagmiddag plaats op basisschool De Boemerang in Zevenbergen van 14:30 uur tot 16:30 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op Sinelab.nl