Stem op Willemstad als ‘Allermooiste vestingstad van Nederland’

Geplaatst: 31-3-2021

Stem nog tot en met 15 april op Willemstad om in de top 5 te komen van de ANWB verkiezing van ‘Allermooiste vestingstad van Nederland’.

Steden met dikke muren, omarmd door een groene ster van stadswallen en met een beetje geluk met wat oude kanonnen naast de stadspoort. In Nederland zijn er zo’n 160 vestingsteden en daar is Willemstad er één van. 
 
De ANWB zette een verkiezing op, om te bepalen welke vestingstad in de top 5 terecht komt. Wat ons betreft hoort Willemstad daar natuurlijk zeker bij! 

Stemmen

Om ervoor te zorgen dat Willemstad in de top 5 komt, kun je je stem uitbrengen op Anwb.nl. Dit kan nog tot en met 15 april.

Uitslag

De stemming bepaalt welke steden in de top 5 belanden. Een deskundige jury, bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Maarten van Rossem (historicus) en Marieke Haafkens (route-expert bij ANWB Eropuit), kiest hieruit de stad die zich 'Allermooiste vestingstad van Nederland' mag noemen. In oktober staat de top 5 in de Kampioen mét tips voor wandelroutes, de top 50 wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB.