Mauritshuis in Willemstad

Trouwen in het Mauritshuis in Willemstad.

De vestigingsstad Willemstad heeft alles in zich voor de klassieke bruiloft. Een schitterende omgeving voor de trouwfoto's. De haven, de prachtige vestiging, de vestingwallen. En natuurlijk het Mauritshuis. Een monumentaal gebouw in een prachtig groene omgeving en vrijwel direct aan het water gelegen. Aan het einde van de zestiende eeuw werd het Mauritshuis gebouwd in opdracht van Prins Maurits. Ook droeg hij bij aan de bouw van de koepelkerk, de eerste kerk in Nederland die specifiek werd gebouwd voor de protestantse eredienst.
De raadszaal op de eerste verdieping wordt gebruikt voor huwelijksplechtigheden. Omdat het Mauritshuis een monument is heeft het geen lift. Jullie kunnen, wanneer mensen slecht ter been zijn, gebruik maken van de op de benedenverdieping aanwezige Burgemeesterskamer. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een wat intiemere bruiloft.

Maximum aantal personen

In de Raadszaal van het Mauritshuis mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn, waarvan 70 zitplaatsen (volgens de regels in de gebruiksvergunning). In de Burgemeesterskamer zijn maximaal 30 personen toegestaan. De bodes van de Gemeente Moerdijk zullen er op toezien dat deze aantallen niet worden overschreden.

Kosten

De kosten voor het voltrekken van een huwelijk of registratie van een partnerschap.