Stadhuis in Klundert

Ten tijde van de 80-jarige oorlog omringde Willem van Oranje Klundert met wallen en grachten en vormde zo met o.a. Willemstad de zuidelijke verdedigingsgordel tegen de Spanjaarden. Deze wallen zijn nog gedeeltelijk te bewonderen in dit stadje dat tweede werd in een Europese wedstrijd voor groenvoorziening in gemeenten. Op de Stadshuisring van ditzelfde stadje staat de trots van Klundert: het oude stadhuis. Een prachtig gebouw dat in 1621 dankzij een flinke bijdrage van Prins Maurits in de stijl van de renaissance werd gebouwd. Het pand staat helemaal vrij en is omringd door groen.

De kleine knusse trouwzaal op de eerste verdieping is als het ware gemaakt voor de romantische bruiloft. Omdat het stadhuis een monument is mag er niets verbouwd worden. Daarom is er geen lift in het gebouw aanwezig.

Maximum aantal personen

In het Stadhuis mogen maximaal 65 personen aanwezig zijn (volgens de regels in de gebruiksvergunning). Er zijn 30 zitplaatsen. De bodes van de Gemeente Moerdijk zullen er op toezien dat dit aantal niet wordt overschreden.

Kosten

De kosten voor het voltrekken van een huwelijk of registratie van een partnerschap.

Werkzaamheden 1 december 2018 - 30 april 2019

Van 1 december 2018 tot en met 30 april 2019 zijn er restauratiewerkzaamheden aan het Stadhuis Klundert. Heeft u trouwplannen in deze periode neem dan contact op met team KCC van de gemeente of mail naar info@moerdijk.nl

Foto's