Uitreiking Verkeerscertificaat/label ‘Groen Licht!’ aan kinderdagverblijven in gemeente Moerdijk

Geplaatst: 20-7-2021

Maandag 19 juli ontvingen de teams van zeven kinderdagverblijven uit de gemeente Moerdijk hun certificering ‘Groen Licht!’. Het gaat om De Cocon uit Klundert, Thuis uit Zevenbergen, drie vestigingen van De Zwingeltjes uit Heijningen en Fijnaart, peuteropvang De Dwergjes-Happy uit Standdaarbuiten en Kibeo Regenboog uit Zevenbergen. 

Zij ontvingen deze certificering voor hun inzet voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen (0 tot 4 jarigen) in Moerdijk. Bij een uitstekende score kregen de kinderdagverblijven naast het certificaat ook het label in vorm van een plaquette/bordje voor aan de gevel. 

Verkeersveiligheid en verkeerseducatie

De gemeente Moerdijk zet in op verkeersveiligheid, ook voor de jongste inwoners. ‘Kinderen van 0-4 jaar pikken juist ongemerkt veel op over verkeersregels en verkeersgedrag in het verkeer. Het is daarom goed om al met jonge kinderen en hun ouders aan de slag te gaan met het thema verkeer’, licht wethouder Danny Dingemans toe.
Wethouder Dingemans: ‘De diverse kinderdagverblijven hebben met allerlei verkeersactiviteiten via een portfolio laten zien dat ze verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen belangrijk vinden en betrekken daar ook de ouders bij. Met hun certificering ‘Groen Licht!’ leveren zij een prestatie van formaat’.