Vanaf maart 2020 werkt de gemeente Moerdijk op afspraak

Geplaatst: 5-2-2020

Vanaf 1 maart kunt u voor burgerzaken alleen nog maar op afspraak terecht. Voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, een rijbewijs of een vergunning kunnen inwoners een afspraak maken via moerdijk.nl. Ook blijft het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken via 14 0168.

Wist u dat u online ook veel zelf kunt regelen?

Via moerdijk.nl kunt u veel zelf regelen. Zo kunt u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen of burgerlijke stand aanvragen, een verhuizing, geboorte of overlijden doorgeven en melden van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Zelfs een verklaring omtrent gedrag aanvragen kan meestal ook digitaal, afhankelijk van de organisatie of werkgever die de verklaring vraagt. Dat alles kan gewoon wanneer en waar het u uitkomt.

Waarom gaan we werken op afspraak?

Door te werken op afspraak willen we de dienstverlening voor inwoners verbeteren. Doordat veel online geregeld kan worden, is de vraagstelling aan de balies veranderd. Gesprekken zijn vaak langduriger en intensiever van aard. Dit vraagt om goede voorbereiding. Door te werken op afspraak kunnen wij u beter helpen en bent u sneller aan de beurt.

Hoe gaan we te werk?

Een afspraak maken kan via onze website: afspraak maken. Mensen die zelf geen afspraak kunnen maken, kunnen telefonisch contact met de gemeente opnemen om de afspraak in te plannen. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen vijf werkdagen terecht kan. U kunt desgewenst zelf de afspraak wijzigen of annuleren via de website. Na het maken van de afspraak ontvangt u een bevestiging. Indien gewenst, ontvangt u 24 uur van tevoren een sms ter herinnering.

Overgangsperiode

“Het zal de eerste periode even wennen zijn en natuurlijk gaan we daar soepel mee om. Mochten mensen vanaf maart binnenlopen zonder afspraak, dan proberen we samen een oplossing te zoeken. Bij voorkeur natuurlijk zo snel mogelijk op de dag zelf.”, aldus wethouder Jack van Dorst.

Zonder afspraak

Het ophalen van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs kan nog wel zonder afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Voor het WMO loket en het CJG blijft de vrije inloop ongewijzigd (maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur).