Krooswijk

Wat is er tot nu toe gebeurd in Krooswijk?

Eerder dit jaar sprak Bert Voeten (projectleider namens de gemeente) met jongeren, een groep skaters en de 'werkgroep Spelen', ontstaan vanuit de stadstafel. Daarnaast werd er een enquête gehouden onder Facebook-gebruikers.

Ook werden er twee inspraakavonden georganiseerd, waarin samen met inwoners is nagedacht en schetsen zijn besproken.

Voorkeur van de inwoners

Eind augustus 2019 kregen inwoners de mogelijkheid te reageren op de ontwerpen die zijn gemaakt en voor twee van de speelplekken hun voorkeur uit te spreken.

Voor de speelruimte Westrand (bij de scouting) is de keuze op het ontwerp van Kompan gevallen: Ontwerp Kompan. Dit ontwerp heeft ook de goedkeuring van de gemeente, en zal dus door Kompan worden uitgevoerd. Begin januari 2020 starten hiervoor de ongeveer twee weken durende werkzaamheden.

Voor de Skatebaan is de voorkeur uitgesproken voor het ontwerp van Boerplay: Ontwerp Boerplay  Hierna is dit ontwerp in nauw overleg met de betrokken skaters gefinetuned tot ieders tevredenheid. In februari 2020 zal dit ontwerp worden geplaatst. Ter voorbereiding hierop wordt eerst de toplaag van het asfalt verbeterd en daarna de oude toestellen worden verwijderd.

Andere speelplekken

De werkzaamheden aan de overige twaalf speelplekken in Krooswijk starten in week 45 dit najaar en zijn voltooid eind februari 2020. Met de opmerkingen die de inwoners hebben gemaakt, wordt zo goed als mogelijk, rekening gehouden.