Vuelta

Op 19, 20 en 21 augustus 2022 komt de Spaanse wielerronde La Vuelta alsnog naar Nederland! En zondag 21 augustus komt de ronde door de gemeente Moerdijk.

Op 19, 20 en 21 augustus 2022 komt de Spaanse wielerronde La Vuelta alsnog naar Nederland! En zondag 21 augustus komt de ronde door de gemeente Moerdijk.

Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws over de Vuelta. Meer informatie is ook te vinden op La Vuelta Holanda | Homepage. Ook komen er op deze pagina allerlei activiteiten te staan in het teken van fietsen! 

Informatie La Vuelta Holanda

Route

Op 21 augustus begint en eindigt de etappe in Breda. De wielrenners komen door vele West-Brabantse gemeenten waaronder Moerdijk! De route komt aan de oostzijde onze gemeente in en gaat langs de noordkant van Langeweg en Zevenbergen, door Klundert en langs de zuidkant van Fijnaart. Meer details vindt u op de routekaart (12 MB). De wegen van het parcours zijn tussen 11.00 en 19.00 uur onbereikbaar.

Verkeer

Door de Vuelta zal de weg een gedeelte van de dag afgesloten zijn. Hierover komt op een later moment meer informatie op deze pagina. Heeft u een vraag over veiligheid en verkeer? Benader dan de gemeente via info@moerdijk.nl

Activiteitenprogramma Fietsen is leuk!

Fietsen is voor jong en oud, met en zonder beperking. Fietsen is leuk en gezond! Op een stadsfiets, e-bike, racefiets, mountainbike, handbike of bijvoorbeeld driewieler, dat maakt niet uit. Deze zomer zijn er niet één maar twee wielerevenementen in onze gemeente. Twee weken voor de Vuelta vindt het Wielerweekend Moerdijk plaats op 6 en 7 augustus 2022. Wij willen graag onze inwoners stimuleren om ook lekker de fiets te pakken! 

We zijn bezig met een activiteitenkalender voor de gemeente Moerdijk, waarop alle fietsactiviteiten dit voorjaar en deze zomer een plek krijgen! Deze kalender staat op de pagina 'Fietskalender: fietsen is leuk' en wordt met regelmaat bijgewerkt. 

Lespakket basisonderwijs

Met La Vuelta Holanda in de Klas kun je als docent in groep 7 en 8 basisschool en vmbo-1 en -2 aandacht besteden aan deze bijzondere gebeurtenis! Je kunt kiezen uit kant-en-klare lessen, of je kunt uit 36 werkvormen kiezen welke het best bij je leerlingen passen.

La Vuelta Holanda | Over dit lespakket (lavueltaholandaindeklas.com)

Wilt u zelf iets organiseren of heeft u een leuk idee?

Dan krijgt u een plekje op de activiteitenkalender! Wat kunnen wij voor u betekenen:

Wilt u subsidie aanvragen? Kijk dan hier: Aanvragen evenementensubsidie of laat het weten via subsidies@moerdijk.nl / telefoonnummer 140168. Een subsidieaanvraag moet 8 weken voorafgaand aan het evenement zijn ingediend bij de gemeente. Voor La Vuelta is dit dus uiterlijk 24 juni 2022. Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Dan horen wij het ook graag.
Heeft u een vraag over het aanvragen van een vergunning? Stuur een mail naar apv.evenementen@moerdijk.nl
Wilt u verkeersregelaar worden tijdens de Vuelta?   Laat het weten via info@moerdijk.nl
Heeft u een andere vraag over de activiteiten? Of wilt u graag dat er iemand meedenkt? Laat het weten via info@moerdijk.nl.

Hier tref je een aantal voorschriften voor het organiseren van een activiteit op de dag zelf: Voorschriften (77 kB).

Heeft u de voorschriften bekeken en uw plan uitgewerkt? Meld uw idee dan hier aan:

Idee aanmelden