Unieke kans: wandelen in de haven van Zevenbergen en een kijkje in de duiker (inschrijving gesloten)

Geplaatst: 30-7-2020

Op zaterdag 26 september gaat het gebeuren: Zevenbergenaren en andere belangstellenden kunnen eenmalig op de bodem van de nieuwe haven lopen en een kijkje nemen in de grote duiker. Het blijkt een wens van veel Zevenbergenaren: een wandeling maken op de bodem van de nieuwe haven voordat het water komt. Vooral oudere inwoners hebben bijzondere herinneringen aan de tijd dat de oude haven werd gedempt en zij als kind volop in het zand speelden.

Update 10-08-202: Inschrijven niet meer mogelijk

Het animo voor de havenrondleiding op 26 september blijkt erg groot: in de eerste dagen ontvingen we meer dan 1500 inschrijvingen. De haven is een bouwterrein en we moeten rekening houden met de coronarichtlijnen. Veiligheid staat voorop en het veilige limiet is bereikt, daarom moeten we helaas besluiten tot een inschrijfstop. Inschrijven voor de rondleiding is niet meer mogelijk. Wie zich niet heeft ingeschreven, kan helaas niet aan de rondleiding deelnemen. 

Eenmalig evenement

De gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik maken deze unieke belevenis graag mogelijk. Op zaterdag 26 september is er eenmalig de kans om een stukje op de havenbodem te lopen en een kijkje te nemen in de grote betonnen kokerduiker die de haven verbindt met de Roode Vaart bij de Kristallaan.

Alleen op inschrijving

De rondleiding gebeurt coronaproof in kleine groepen met een deskundige gids. Om de veiligheid te waarborgen, is inschrijven verplicht. Vanwege de grote belangstelling en om de veiligheid te waarborgen is de inschrijving voor de havenrondleiding gestopt. Alle plekken zijn bezet. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk. Wie zich niet heeft ingeschreven, kan helaas niet aan de rondleiding deelnemen.

Inschrijvers krijgen begin september een bevestiging per e-mail. Daarin staat het tijdstip waarop zij zich op de Markt mogen melden voor de rondleiding. 

Trap op, trap af

De wandeling is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn en zelfstandig kunnen traplopen. Kinderen zijn welkom, voor hun veiligheid alleen onder begeleiding van een volwassene. Voor mensen in een rolstoel wordt die zaterdag een aangepaste rondleiding gehouden. Meer informatie hierover en andere nuttige informatie over het evenement staat op moerdijk.nl/vragen-rondleiding.