Word jij de held van warmetruiendag?

Geplaatst: 30-1-2020

Ligt uw warme trui al klaar? Op vrijdag 7 februari is het weer zo ver: nationale warmetruiendag. Wij nodigen u uit om ook mee te doen met dit initiatief. Dus zoek die leuke trui uit de kast, zet uw verwarming een graadje lager en word op 7 februari held van de dag. En u kunt er nog mooie prijzen mee winnen ook.

Verwarm elkaar, niet de wereld

Warmetruiendag is hét moment om stil te staan bij ons energieverbruik en dus ook energiebesparing. De landelijke dag wordt jaarlijks georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, dit jaar alweer voor de 14e keer. Vorig jaar deden er in Nederland al maar liefst 2 miljoen mensen mee, waarvan ook veel inwoners, scholen en bedrijven in Moerdijk. Sluit u ook aan bij hen?

Ook wethouder Désirée Brummans vindt Warme Truiendag leuk én belangrijk: “Hoe makkelijk kan het zijn: je klimaatheld ligt gewoon in de kast! Een warme trui aantrekken is niet alleen een ludieke actie, want met de verwarming één graadje lager, bespaar je al 6% energie en tientallen euro’s per jaar. Daar kun je leuke dingen mee doen. Dus we sporen inwoners en bedrijven aan om energie te besparen met isolatie en zuinige apparaten. De gemeente helpt met onder andere de Stimuleringslening voor woningen én de Milieubarometer voor bedrijven. Zo dragen we samen ons steentje bij aan een duurzaam Moerdijk.”

Besparen met plezier

Energie besparen hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Het is echt zo makkelijk als het aantrekken van een warme trui. Want als u de verwarming slechts één graadje lager zet, bespaar je al 6% CO2 en energie. Als heel Nederland mee doet, kunnen we op één dag al het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen!

De held van warmetruiendag

Echt iedereen kan meedoen aan Warmetruiendag, of u nu als school, vereniging, bedrijf of gewoon thuis de thermostaat naar beneden draait. En als u een foto van uw actie deelt met Energiek Moerdijk wordt u misschien wel de held van warmetruiendag in Moerdijk. Met deelname maakt u namelijk kans op leuke prijzen, bijvoorbeeld een waardebon voor een nieuwe warme trui.

Hoe doet u mee?

Deel uw foto op de evenementpagina van Warmetruiendag Moerdijk of mail het naar warmetruiendagmoerdijk@energiekmoerdijk.nl. De prijswinnaars worden in de week van 10 februari bekend gemaakt.