Visies marktpartijen waardevol voor ontwikkeling Logistiek Park Moerdijk

Geplaatst: 27-11-2008

Marktpartijen achten het haalbaar om het Logistiek Park Moerdijk op een duurzame en innovatieve manier in te richten. Dit blijkt uit de visies van vier consortia van bedrijven. Zij overhandigden gisteren in het provinciehuis te 's-Hertogenbosch hun visie aan provincie Noord-Brabant en gemeente Moerdijk.

De resultaten worden meegenomen in het totale onderzoek naar de haalbaarheid van het Logistiek Park Moerdijk. Rijk, provincie en gemeente verwachten dit eind december gereed te hebben.

De marktpartijen stellen allemaal dat het logistiek park financieel haalbaar is en dat zij kansen zien voor de ontwikkeling van het park. De locatie wordt als uitermate kansrijk beoordeeld en de multimodale ontsluiting van het park wordt door alle partijen gezien als randvoorwaarde om een onderscheidend en daarmee succesvol bedrijventerrein te ontwikkelen. De uitwerking van de visies vindt u in de bijgevoegde informatiekrant.

De marktverkenning was er niet op gericht tot een winnaar te komen en een marktpartij te selecteren, maar om creatieve nieuwe ideeën van het bedrijfsleven te verkennen over de inrichting en haalbaarheid van het Logistiek Park. De vier consortia, Roozen- Van Hoppe/Arcadis; DHVG/VolkerWessels Vastgoed/ BOAG; Den Heerlijckheit Niervaart en Heijmans/ProDelta waren geselecteerd na een openbare aanbesteding. Hierbij moesten zij aandacht besteden aan aspecten als functionaliteit, duurzaamheid, financiële haalbaarheid en de beoogde vorm van samenwerking op een150 ha groot logistiek bedrijventerrein in de ‘oksel´ van de A16 en de A17. Al deze ideeën zijn input voor de vervolgfase. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de haalbaarheid van alle plannen in Moerdijk. Pas nadat dit is afgerond wordt bepaald hoe de verdere planvorming voor het Logistiek Park verder vorm zal krijgen.

Gedeputeerde Annemarie Moons: "De marktpartijen hebben laten zien innovatieve ideeën te kunnen ontwikkelen op het gebied van inrichting en duurzaamheid. "

Wethouder Ada Grootenboer: " Wij hebben met belangstelling kennis genomen van de presentaties die voor ons zijn gehouden. In samenspraak met Rijk en provincie worden deze visies meegenomen bij het vormgeven van het vervolgproces."

Moerdijk Meer Mogelijk

De aanleg van een Logistiek Park is een belangrijk onderdeel binnen de in totaal 9 plannen rond Moerdijk MeerMogelijk van gemeente Moerdijk, provincie Noord Brabant en het Rijk. Provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor de activiteiten rond de ontwikkeling van Logistiek Park Moerdijk.