Poetsbeurt voor haventje Moerdijk

Geplaatst: 16-7-2014

De gemeente Moerdijk is momenteel bezig om het haventje bij het dorp Moerdijk een grote ‘poetsbeurt' te geven. Binnenkort vindt daar een Oldtimerfestival plaats, vandaar dat de gemeente ervoor wil zorgen dat het er tijdens de festiviteiten netjes bij ligt. Ook zijn er enkele bankjes geplaatst. In 2015 wordt ook begonnen met een grootscheepse herinrichting van het haventje.

Met het oog op het Oldtimerfestival wil de gemeente de komende weken al het reguliere onderhoud voor het haventje uitvoeren. Het gaat onder andere om het effenen van de bestrating, verwijderen van onkruid en het schoonspuiten van de taluds, de trap en de verharding. Daarnaast worden er 3 extra bankjes en prullenbakken geplaatst. De werkzaamheden zijn voor eind augustus afgerond.
 
Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor de herinrichting van het haventje in volle gang. Op termijn wordt de haven opnieuw ingericht. In 2014 neemt de gemeenteraad een besluit over de voorgestelde inrichting van de insteekhaven, de kades en de omliggende openbare ruimte. Momenteel werkt de gemeente samen met de gebruikers, inwoners en andere belanghebbenden aan een ontwerp voor de inrichting. De haven moet aantrekkelijker worden voor de pleziervaart, maar ook de beroepsvaart houdt er een plek. Met de realisatie wordt in 2015 begonnen. De herinrichting is een onderdeel van het project Waterfront Moerdijk. Naast de herinrichting is het de bedoeling dat er op de westelijke oever op termijn woningbouw gerealiseerd wordt. Daarvoor gaat de gemeente eveneens in samenspraak met de belanghebbenden een ontwerp maken