Plastic afval

De inzamelroutes starten dagelijks om 7:30 uur. Wanneer u de inzamelzakken met plastic later aan de openbare weg zet, bestaat de kans dat deze niet meer worden meegenomen. De speciale inzamelzakken kunt u afhalen bij verschillende afhaalpunten. Voor meer informatie over de inzameling van plastic afval kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0168.

Alle inzameldagen van plastic voor uw adres in één overzicht? U vindt het in de afvalkalender op maat.

Wat mag wel en niet in de inzamelzakken?

Vanaf 1 augustus 2016 mag u in gemeente Moerdijk ook drankenkartons bij uw plastic afval stoppen. Drankenkartons zijn de kartonnen pakken met een plastic en soms een aluminium laagje voor o.a. sappen, water, wijn, melk, vla, yoghurt, soep en sausen. Onder plastic afval verstaan we plastic verpakkingsmaterialen zoals flessen, flacons, plastic zakken, verpakkingen van vleeswaren en kaas, plastic folies, tubes en potjes.
Plasticverpakkingen en drankenkartons moet u leeg (hoeft niet schoon) aanbieden in de inzamelzakken. Lege flesjes kunt u het beste zo fijn mogelijk maken door de lucht eruit te drukken en drankenkartons kunt u het beste opvouwen. Twijfelt u of uw afval van plastic is, raadpleeg dan de afvalscheidingswijzer.

Wat wel: Wat niet:
O.a. plastic tassen en broodzakken, drankenkartons, pasta-, rijst-, en snoepzakken, verpakking van vleeswaren en kaas, folies van tijdschriften en reclamefolders, boterkuipjes, sausbakjes, patatbakjes, bekers van yoghurt, vla, slagroom en ijs, deksels van potten pindakaas, chocopasta, knijpflessen van sauzen, flacons van o.a. was- en schoonmaakmiddelen, shampoo en douche-gel, tubes van o.a. gel, crème, bodylotion en tandpasta, flessen van o.a. olie, azijn, frisdrank, water en zuivel. Verpakkingen met inhoud, kitkokers, terpetineflessen, piepschuim, resten papier en karton en folie, doordrukstrips, chipsverpakkingen en andere plastic producten en gebruiksvoorwerpen zoals speelgoed en tuinmeubelen.                                

Tweede leven

Plastic kan hergebruikt worden voor bijvoorbeeld nieuwe plasticverpakkingen, tennisballen, fleecetruien en speelgoed. Meer weten over welke weg het plastic aflegt voordat het weer als grondstof wordt ingezet? Bekijk het filmpje en de illustratie op www.plasticheroes.nl/wat.