Milieustation

Adres en openingstijden, welk afval in te leveren, spelregels

Het milieustation (ook wel ‘milieustraat’) van de gemeente Moerdijk is gevestigd in Klundert aan de Fuutweg 4 (4791 PB Klundert). U kunt het milieustation telefonisch bereiken op 0168-329700.

  • Het milieustation is alleen bedoeld voor afvalstoffen (afval en grondstoffen) afkomstig van particulieren. Het is niet toegestaan om bedrijfsafval aan te bieden.
  • Zorg dat u een geldig legitimatiebewijs kunt tonen, eventueel in combinatie met adresbewijs (bijv. een poststuk). Zo kunnen wij zien dat u inwoner bent van de gemeente Moerdijk.
  • Asbest mag u alleen aanleveren met een toestemmingsverklaring, afgegeven door het gemeentehuis. Voor voorschriften en informatie: Asbestverwijdering

Wat wel

Asbest (met toestemmingsverklaring), brandblussers, frituurvet, herbruikbare huisraad/kringloopgoederen, gasflessen, (vlak)glas, grof huishoudelijk afval, grof tuinafval, grond, hout, oud papier en karton, piepschuim,  klein chemisch afval (KCA), kunststoffen, olie, oud textiel, matrassen, metalen, puin, restafval, dakleer, gipsplaten, kadavers van huisdieren, vloeibare verfresten, zonnehemels (lampen los).

Wat niet:

Onder andere: autobanden, bedrijfsafval, mest.

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag van 08.30 – 16.00 uur.

Meldingen

Met meldingen over het milieustation kunt u alleen terecht bij Renewi (van Gansewinkel). Zij zijn telefonisch te bereiken van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op 088-7003700.

Afval carnavalswagens

Het afval van carnavalswagens kunnen de clubs afvoeren bij het milieustation, met inachtneming van de regels en voorwaarden. Hiervoor moet wel van tevoren een formulier worden ingevuld. Deze is te verkrijgen bij de buitendienst van de gemeente Moerdijk op de gemeentewerf.