Overige woonplaatsen

Ook Heijningen, Helwijk, Klundert, Moerdijk en Zevenbergen worden groener. Want groenere dorpen en steden kunnen beter tegen extreem weer, zoals flinke regenbuien of hitte. Waar het groen komt, bepalen de inwoners zelf, samen met de gemeente. Zelf aan de slag? Er komt ook hulp voor mensen die hun eigen tuin willen vergroenen.

Meer groen is niet alleen mooi, het is ook heel belangrijk. Een groene woonplaats heeft minder wateroverlast. Bomen en planten zorgen voor verkoeling als het heet is. Groen houdt water vast, wat belangrijk is als het lange tijd niet regent. En niet te vergeten: groen biedt leefruimte aan insecten, zoals bijen en vlinders. En die zijn onmisbaar voor de bestuiving van allerlei planten die ons voedsel leveren, zoals fruit, bepaalde groentes, maar bijvoorbeeld ook koffie.

Planning

In 2025 houdt de gemeente Moerdijk startbijeenkomsten in Heijningen, Helwijk, Klundert, Moerdijk en Zevenbergen. Iedereen die wil meedenken over meer groen in eigen dorp of stad is daar van harte welkom.
Wanneer de planning bekend is, laten we dit weten. Hou daarvoor de lokale media, deze website of de social media van de gemeente in de gaten.