Vesting Willemstad

Binnenkort, op 6 juli 2017, start de handhaving in de parkeerschijfzone (blauwe zone) in de vesting van Willemstad. Om parkeeroverlast in de vesting tegen te gaan voor bewoners, heeft de gemeente Moerdijk een parkeerschijfzone ingevoerd. De parkeerschijfzone is geldig van 1 maart tot 1 november (toeristenseizoen), op donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 21:00. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dit voor maximaal 2 uur doen. Bewoners en ondernemers binnen de vesting van Willemstad kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing van de parkeerschijfzone. Hiernaast ontvangen bewoners 15 bezoekerskaarten. Onder de link ‘Ontheffing parkeerschijfzone Willemstad’ kunt u zien of u in aanmerking komt voor de ontheffing, en de aanvraag doen. Doe dit alstublieft zo spoedig mogelijk, om een boete te voorkomen.

Op dit moment is er een geslotenverklaring van kracht voor de vesting op zaterdag tussen 21:30 en 2:30 en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De gemeente Moerdijk heeft besloten om deze geslotenverklaring voor de zaterdagavond in te trekken. Op zondag blijft de geslotenverklaring dus wel van kracht! In de huidige situatie wordt de geslotenverklaring ondersteund door blockers. Aangezien de blockers toe zijn aan vervanging, worden komend toeristenseizoen verkeersregelaars ingezet. Bewoners kunnen op de zondag hun toegangspas laten zien (dus NIET de ontheffingspas voor de blauwe zone) aan de verkeersregelaars en worden dan doorgelaten. Wilt u zien of u in aanmerking komt voor de toegangspas, en hoe u  deze kunt aanvragen, klik dan op de link ‘Toegangspas vesting Willemstad’. Heeft u vragen? Bel dan met 14 0168.