Vesting Willemstad

Binnenkort gaat de parkeerschijfzone (blauwe zone) in de vesting van Willemstad in werking. Al geruime tijd zijn er namelijk klachten over parkeeroverlast in de vesting. Daarom voert de gemeente Moerdijk een parkeerschijfzone in. De parkeerschijfzone houdt langparkeerders uit de vesting en biedt bewoners meer parkeerruimte. De parkeerschijfzone is geldig van 1 maart tot 1 november (toeristenseizoen), op donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 21:00. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dit voor maximaal 2 uur doen. Bewoners en ondernemers binnen de vesting van Willemstad kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing van de parkeerschijfzone. Hiernaast ontvangen bewoners 15 bezoekerskaarten. Onder de link ‘Ontheffing parkeerschijfzone Willemstad’ kunt u zien of u in aanmerking komt voor de ontheffing, en de aanvraag doen. Let op! Vanaf 5 mei kunt u de aanvraag indienen. Dit moet u doen vóór 22 mei a.s. Vanaf 5 juni gaat de handhaving van start.

Binnenkort gaat de parkeerschijfzone (blauwe zone) in de vesting van Willemstad in werking. Al geruime tijd zijn er namelijk klachten over parkeeroverlast in de vesting. Daarom voert de gemeente Moerdijk een parkeerschijfzone in. De parkeerschijfzone houdt langparkeerders uit de vesting en biedt bewoners meer parkeerruimte. De parkeerschijfzone is geldig van 1 maart tot 1 november (toeristenseizoen), op donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 21:00. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dit voor maximaal 2 uur doen. Bewoners en ondernemers binnen de vesting van Willemstad kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing van de parkeerschijfzone, zodat zij niet gebonden zijn aan de 2 uur. Hiernaast ontvangen bewoners 15 bezoekerskaarten. Onder de link ‘Ontheffing parkeerschijfzone Willemstad’ kunt u zien of u in aanmerking komt voor de ontheffing, en de aanvraag doen. Vanaf 5 mei kon u deze aanvraag indienen. Vanaf 5 juni gaat de handhaving van start.

Op dit moment is er een geslotenverklaring van kracht voor de vesting op zaterdag tussen 21:30 en 2:30 en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De gemeente Moerdijk heeft besloten om deze geslotenverklaring voor de zaterdagavond in te trekken. Op zondag blijft de geslotenverklaring dus wel van kracht! In de huidige situatie wordt de geslotenverklaring ondersteund door blockers. Aangezien de blockers toe zijn aan vervanging, worden komend toeristenseizoen verkeersregelaars ingezet. Bewoners kunnen op de zondag hun toegangspas laten zien aan de verkeersregelaars en worden doorgelaten. Wilt u zien of u in aanmerking komt voor de toegangspas, en hoe u  deze kunt aanvragen, klik dan op de link ‘Toegangspas vesting Willemstad’. Heeft u vragen? Bel dan met 14 0168.