Werk zoeken

Hier vindt u informatie over begeleiding bij het zoeken naar werk

Begeleiding door het Werkplein

Bent u op zoek naar een baan, maar lukt het niet om werk te vinden? Het Werkplein Hart van West-Brabant heeft een team Werkpunt & Inburgering dat u daarbij kan helpen. Lees hieronder welke situatie bij u past en hoe Werkpunt & Inburgering u kan helpen.

Ontvangt u een uitkering van Werkplein?

Dan helpt het team Werkpunt en Inburgering je bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

Zij doen dit voor verschillende groepen inwoners. Daarom hebben zij binnen dit team verschillende onderdelen. Onderdeel Banenafspraak richt zich bijvoorbeeld op inwoners met een indicatie Banenafspraak. En team Inburgering ondersteunt statushouders bij het vinden van werk. Voor wie nog niet meteen in een betaalde baan kan starten is er een team vrijwilligerswerk. En natuurlijk zijn zij er ook voor alle andere inwoners met een uitkering.

Heb je geen uitkering van het Werkplein maar wel een indicatie banenafspraak?

U krijgt dan dezelfde hulp als iedereen die wel een uitkering krijgt.

We ondersteunen je ook als je geen uitkering aanvraagt of ontvangt

Iedereen die werk zoekt kan bij het Werkplein de training ‘Op weg naar werk’ volgen. Bel met het Werkplein voor meer informatie of bezoek de website van Werkplein Hart van West Brabant. De contactgegevens vindt u op de contactpagina.

Kijk ook eens op de volgende websites voor informatie en vacatures:

Begeleiding door het UWV

Bent u werkloos of wordt u binnenkort werkloos? Dan kunt u begeleiding ontvangen via het UWV of een WW-uitkering aanvragen. Het UWV heeft verschillende voorzieningen voor het zoeken naar werk, onderwijs en ondernemers. Kijk op de website van het UWV voor meer informatie.

Wilt u hulp bij het vinden van ander werk? Het UWV kan u in contact brengen met het regionale mobiliteitsteam. Kijk ook eens bij de starttraining 'Op weg naar werk'. Deze kunt u volgen via het Werkplein Hart van West-Brabant als u meer dan 20 uur wilt werken. Ook als u geen bijstandsuitkering heeft.

Heeft u een arbeidsbeperking? En zoekt u werk? Kijk eens op de site van het UWV, hier kunt u kijken of u in aanmerking komt voor een baan uit de 'banenafspraak' of op de website van het UWV voor 'beschut werken'.