Rioolproblemen

Alles wat u in de gootsteen of door de wc spoelt, komt in het riool terecht. In de meeste gevallen is het riool daar ook voor bedoeld maar in sommige gevallen juist niet. En dat is schadelijker dan u denkt. Vet stolt en doekjes hopen op. Dit leidt tot verstoppingen bij u thuis die vaak alleen door een ontstoppingsbedrijf verwijderd kunnen worden.

Ook verderop in het riool kunnen allerlei problemen ontstaan, zoals vastgelopen pompen en verstopte roosters. En sommige chemische stoffen, zoals medicijnen en verf, zijn niet of nauwelijks uit het water te verwijderen. Al dat afvalwater moet namelijk weer gezuiverd worden zodat het veilig kan terugkeren in het oppervlaktewater.

En als er een keer heel veel regen valt (dat via het riool wordt afgevoerd) kan het zelfs gebeuren dat er schadelijke stoffen in datzelfde oppervlaktewater terecht komen. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Wilt u meer weten over de riolering in uw huis en veel voorkomende problemen? Neem dan een kijken op de website van Stichting Rioned

Is uw riool verstopt? kijk dan op de pagina 'rioolverstopping' voor meer informatie.