Putten en Kolken

Kolken zijn de roosters in de weg die voor de afvoer van regenwater van de straat zorgen. Deze worden twee maal per jaar door de gemeente gereinigd. Putten zijn de grote ronde deksels in weg of trottoir. In de straat vindt u soms ook peilbuisdeksels, dit zijn kleine kunststof deksels. Als er iets niet in orde is of als u overlast ervaart, meld het dan.

Maak gebruik van het online meldingsformulier of bel: 14 0168. 

Plassen water op straat, fietspad of parkeerplaats

Tijdens buien is het normaal dat het even duurt voordat water weg kan stromen. Daardoor blijft er enige tijd water staan. Binnen een uur na de bui hoort de plas weg te zakken. Doe een melding als het langer duurt of als een kolk zichtbaar verstopt is. De gemeente komt dan om het probleem te verhelpen.

Schade aan put of kolk

Is er een putdeksel weg? Dan is er sprake van een gevaarlijke situatie. Meld het direct! Doe ook een melding als een putje of kolk kapot is.

Rioollucht op straat

Bij droog weer kan het 'stankslot' van de kolk droog staan. Gooi een emmer water in de kolk en meld het als na twee dagen de stank niet weg gaat. Dan controleert de gemeente of het stankscherm in de kolk intact is.