De week van wehelpen.nl in de gemeente Moerdijk: 26 september tot 1 oktober

Geplaatst: 26-9-2016

In de week van 26 september vinden in de hele gemeente activiteiten plaats om wehelpen.nl te promoten. Een digitaal medium waarmee we maatschappelijke betrokkenheid in de gemeente Moerdijk kunnen stimuleren en tegelijkertijd een handige plek waar u makkelijk het aanbod en de vraag van buurtgenoten en de vrijwilligersorganisaties kunt vinden. Op deze manier levert WeHelpen ook een bijdrage bij ons in de buurt.

Maar wat is wehelpen.nl?

Het is een website voor het bieden, vragen en organiseren van informele hulp. Een gratis website waar u kunt zien wie er bij u in de buurt om hulp verlegen zit. Waar u laat weten dat u het leuk vindt om bijvoorbeeld met iemand te scrabbelen of vervoer zoekt naar de huisarts. Laagdrempelig, eenvoudig, eenmalig of voor een wat langere periode. En waar u zelf de regie houdt om elkaar te vinden. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen hun aanbod hier plaatsen, waardoor ze zichtbaarder worden voor alle inwoners van de gemeente Moerdijk.

Voor wie is WeHelpen bedoeld?

WeHelpen is er voor iedereen die een ander helpt of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en degene die best eens een keer een handje wil helpen of zelf een hulpvraag heeft. WeHelpen is bedoeld voor vrijwillige en kosteloze hulp. Voor de aangeboden hulp mag geen vergoeding worden gevraagd of gegeven. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden. U kunt het aanbod of vraag tot op postcodeniveau bekijken. En in een andere stad, omdat uw ouders daar wonen of een goede vriendin die wel wat hulp kan gebruiken. Ook kunt u met familie en vrienden de hulp voor een dierbare organiseren met een gedeelde online agenda, bijvoorbeeld omdat deze met een gebroken been even wat extra hulp nodig heeft van een aantal mensen. Samen helpen dus. Nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier!

Om wehelpen.nl bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen zal er in deze actieweek onder andere in iedere kern een informatiebijeenkomst of informatiemoment zijn over wehelpen.nl. De sociaalwerkers van Surplus zullen de verschillende dorpstafels informeren. De jongerenwerkers gaan bij de Tune-Inn’s aan de slag. Ook bedrijven, organisaties, scholen en bewoners zullen geïnformeerd worden in deze actieweek.

Op www.wehelpen.nl vindt u alle informatie over WeHelpen. Neem hier gerust een kijkje.