Pokémon GO-speler? Help de politie! Maak jacht op inbrekers.

Geplaatst: 12-8-2016

De politie roept Pokémon GO spelers op om in hun zoektocht naar de Pokémon figuurtjes ook hun ogen en oren open te houden en verdachte situaties te melden via 112.

De Pokémon GO rage slaat ook toe in Moerdijk. Veel mensen zijn op straat en spelen het spel op hun telefoon. Politieteam Roosendaal, waaronder ook Moerdijk valt, ziet mogelijkheden om Pokémonjagers in te zetten om ook een oogje in het zeil te houden en inbrekers af te schrikken.

Denise van Zundert van het politieteam:

“Het zou heel mooi zijn dat wanneer de Pokémon GO spelers tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons melden via 112. Zo helpen ze de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto’s en/of een signalement van een verdacht persoon.”

Let wel op, de Pokémons zitten vaak verstopt op plekken die niet – of moeilijk – toegankelijk zijn. Dit kan leiden tot meldingen van verdachte personen die achteraf gewoon Pokémonjagers blijken te zijn.

Let op je eigen veiligheid

De politie blijft wel waarschuwen dat de jacht op de virtuele figuurtjes soms gevaarlijke of ongewenste situaties opleveren. Vooral wanneer spelers alleen maar naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Let op de veiligheid van omstanders en jezelf en houd je aan de verkeersregels. Zorg dat je geen overlast veroorzaakt door zomaar in iemands achtertuin te klimmen, begeef je niet op verboden of afgesloten (privé) terrein. Let ook op dat je niet op gevaarlijke plaatsen terecht komt, zoals langs een spoorlijn.