Vanwege succes is het huidige budget starterslening op

Geplaatst: 9-8-2016

Sinds juli 2008 kunnen starters op de koopwoningmarkt een lening aanvragen bij de gemeente Moerdijk. Sindsdien is dit in de gemeente Moerdijk een niet meer weg te denken instrument om koopstarters een steuntje in de rug te geven. Het succes van de starterslening in de gemeente Moerdijk heeft tot gevolg dat het beschikbare budget voor de starterslening op dit moment volledig is uitgeput. Daarom is het loket voor de startersleningen helaas per direct gesloten. Er zijn vanaf eind 2008 tot nu toe 108 startersleningen verstrekt.

Nieuw budget

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dit moment een voorstel in voorbereiding waarin de gemeenteraad wordt gevraagd om opnieuw budget beschikbaar te stellen. Het streven is dat dit voorstel in oktober 2016 door de gemeenteraad kan worden behandeld.

U kunt zich nog steeds aanmelden

Aanvragers voor een starterslening kunnen zich nog steeds melden bij de gemeente en komen dan op de wachtlijst. Als er door de gemeenteraad wordt besloten dat er een nieuw budget beschikbaar wordt gesteld dan wordt er contact opgenomen door de gemeente met de aanvragers op de wachtlijst.

Voor meer informatie over de starterslening kijk op Starterslening Moerdijk.