Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is verantwoord

Geplaatst: 20-12-2016

Het RIVM heeft vandaag na uitgebreid onderzoek geconcludeerd dat de risico’s voor de gezondheid van sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat praktisch verwaarloosbaar zijn. Het RIVM concludeert dat het verantwoord is om op deze velden te sporten.

Gemeente Moerdijk neemt het advies van het RIVM over. Dat betekent dat er geen aanleiding is om velden niet te gebruiken en te vervangen. De gemeente heeft de voetbalverenigingen in Zevenbergen en Klundert hierover geïnformeerd. Virtus had eerder besloten de voetbalvelden te sluiten. Het derde kunstgrasveld in onze gemeente, in Standdaarbuiten bevat ook een soort rubbergranulaat, maar het gebruikte granulaat heeft een andere samenstelling en valt daarom buiten deze kwestie.  Het RIVM advies wordt ook onderschreven door de Vereniging Sport en Gemeenten (mede namens VNG), GGDGHOR, het ministerie van VWS en de KNVB.

Het volledige rapport, een filmpje, de publiekssamenvatting en vragen en antwoorden over het onderwerp zijn te vinden op de website van het RIVM.