Dichter bij de inwoners: fiets voor BOA

Geplaatst: 23-8-2016

U heeft ze vast wel een keer gezien, de BOA’s van gemeente Moerdijk. Zij rijden rond in de gemeente en houden toezicht op straat. Tot nu reden ze rond in een auto, maar BOA Jeroen Eikelenboom gaat daar verandering in brengen. Hij zal voortaan ook fietsend toezicht houden.

BOA staat voor Buitengewoon Opsporings Ambtenaar. De BOA’s treden op bij leefbaarheidsproblematiek en overlast zoals rotzooi op straat, hondenpoep, foutief geparkeerde voertuigen en overlastgevende jeugd. Samen met de politie, inwoners, jongerenwerkers en buurtpreventie werken zij aan een schone en veilige openbare ruimte. Daarnaast zijn ze ook het aanspreekpunt voor inwoners.

Om makkelijker aanspreekbaar te zijn, gaat Jeroen binnenkort op een fiets zijn gebied door. Voor hem is dat Klundert, Noordhoek, Moerdijk en Standdaarbuiten. Wel zal Jeroen alleen gebruik maken van zijn fiets als zijn werkzaamheden en het weer het die dag toe laten.

Jeroen hoopt door op de fiets te stappen, dichterbij de inwoners te komen en makkelijker aanspreekbaar te zijn. Een positieve ontwikkeling op het gebied van Veiligheid en Handhaving.