Drankenkartons mogen vanaf 1 augustus ook bij het plastic afval

Geplaatst: 1-8-2016

Vanaf 1 augustus mag u in gemeente Moerdijk ook drankenkartons bij uw plastic afval stoppen. Drankenkartons zijn de kartonnen pakken met een plastic en soms een aluminium laagje voor onder andere sappen, water, wijn, melk, vla, yoghurt, soep en sausen.

In de sorteerinstallatie waar alle verschillende soorten plastic uit elkaar worden gehaald, kunnen ook de drankenkartons worden gescheiden. De inzameling kan dus samen met de plastic verpakkingen plaatsvinden. Om ruimte in uw zak voor plastic afval te besparen raden wij aan om deze drankenkartons op te vouwen en weer af te sluiten met de plastic dop.

Inzamelfrequentie tweemaal per maand

Vanaf 1 augustus zal het plastic afval twee keer per maand bij u worden opgehaald. Hierdoor hoeft u het plastic afval en de drankenkartons niet lang thuis te bewaren. Kijk voor de inzameldata op uw persoonlijke afvalkalender op maat.

Wat is plastic afval?

Onder plastic afval verstaan we plastic verpakkingsmaterialen zoals flessen, flacons, plastic zakken, verpakkingen van vleeswaren en kaas, plastic folies, tubes en potjes. Bij het plastic afval mogen geen doordrukstrips, chipsverpakkingen, piepschuim, kitkokers en gebruiksvoorwerpen zoals speelgoed en tuinmeubelen. Meer informatie over wat er bij het plastic afval mag kunt u vinden op de pagina Plastic afval.

Uw plastic afval en de drankenkartons mogen in dezelfde zakken als u nu heeft voor uw plastic afval. Als de huidige zakken op zijn, komen er nieuwe zakken waarop staat dat er plastic verpakkingen en drankenkartons in mogen. In Klundert mogen de drankenkartons ook in de ondergrondse container voor plastic afval en op de milieustraat mag u ze inleveren bij het plastic verpakkingsmateriaal. De speciale inzamelzakken kunt u afhalen bij verschillende afhaalpunten.

Afval is grondstof

Door deze scheiding zal de volume van uw restafval nog verder afnemen en bespaart u grondstoffen. Want afval is grondstof! Veel van ons afval is te hergebruiken en grondstoffen worden steeds schaarser. Het is zonde om deze hergebruikbare grondstoffen met het restafval te verbranden terwijl deze nog prima te zijn hergebruiken. Plastic kan bijvoorbeeld hergebruikt worden voor nieuwe plasticverpakkingen, tennisballen, fleecetruien en speelgoed.