Brand recycling bedrijf industrieterrein Moerdijk

Geplaatst: 26-6-2016

Bij Jansen Shredder recycling Moerdijk was zaterdagavond 25 juni rond 23.00 uur een brand uitgebroken. De brandweer schaalde snel op naar zeer grote brand. Een tweede schuimblusvoertuigen en het groot watertransport werden ingezet. De brand woedde bij Jansen Recycling kunststoffen aan de Oostelijke Randweg op industrieterrein Moerdijk. De brand is ontstaan in de opslagloods voor kunststoffen.

Update zondag 26 juni 08.50 uur:

Nieuwe NL-alert voor omwonenden is om 08.20 uur uitgegaan met de tekst: 'Overlast van brand met rook bij recyclingbedrijf aan de Oostelijke Randweg is voorbij. Alle waarschuwingen zijn ingetrokken. Situatie is weer normaal.' 

Update zondag 26 juni 03.50 uur:

Om 03.50 uur vannacht heeft de brandweer het sein 'brandmeester' gegeven. Precies 6 uur na de eerste melding. Het grote blusmateriaal is terug naar de kazerne. De prognose is dat de stapel wordt nageblust en vervolgens stukje bij beetje uitelkaar getrokken wordt om er zeker van te zijn dat er niets meer smeult of brandt. Dit werk kan tot ver in de dag duren.

Update zondag 26 juni 00.47 uur:

De brandweer zet veel water in om overslag naar een grote stapel kunststofafval te voorkomen. De rook is verminderd, maar het stinkt nog steeds behoorlijk. Met name in de buurt van de Roode Vaart. De wind is zodanig dat de bewoners aan de overkant van het Hollands Diep niet veel van de rook zullen merken, maar mogelijk wel wat geuroverlast.

Update zaterdag 25 juni 23.30 uur:

De rook trekt vooralsnog in kleine hoeveelheden naar het dorp Moerdijk. Heeft u last van de rook? Blijf dan uit de rook, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Er is een NL-alert bericht uitgegaan naar omwonenden vanwege de stankoverlast van de rook.

Kijk voor de laatste actuele informatie op Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant