Enquête over windmolens op industrieterrein Moerdijk

Geplaatst: 30-11-2016

Zoals eerder aangekondigd, peilt het gemeentebestuur de mening van de inwoners van Klundert en Noordschans over de hoogte van de windmolens die worden geplaatst op industrieterrein Moerdijk.

De gemeente Moerdijk zet zich in voor het behalen van haar duurzame energiedoelstellingen. Het plaatsen van windmolens draagt hier in belangrijke mate aan bij. Er ligt nu een plan voor zeven windmolens op het industrieterrein Moerdijk, waarvan 5 langs de Westelijke Randweg en 2 verder naar het oosten langs de Zuidelijke Randweg.

Deze week ontvangen alle kiesgerechtigde inwoners van Klundert en Noordschans een brief van het gemeentebestuur met een handreiking voor deelname aan een enquête. Let op: deze enquête kan ingevuld worden vanaf dinsdag 6 december 2016 via www.startvragenlijst.nl/klundert. Het gemeentebestuur wil graag horen waar de voorkeur naar uitgaat. Naar lagere molens (150 meter tiphoogte) die minder opbrengen, of naar hogere molens (180 meter tiphoogte) die meer opbrengen? Ook is er een folder (958 kB) bijgevoegd waarin de In keuzemogelijkheden verder worden toegelicht.

Veelgestelde vragen over de enquête

De inwoners kunnen verder aangeven of zij tegen windmolens op het industrieterrein zijn, dat zij geen voorkeur hebben voor de hoogte of dat zij wellicht zelf nog een andere variant voorstaan.

Informatieavond

Op 6 december organiseert de gemeente een informatie- en inloopavond in de Niervaert van 19:30-21:30 uur. Op deze avond wordt informatie gegeven over de windmolens en de keuzen die voorliggen. Daarnaast is het voor inwoners mogelijk tijdens deze avond technische ondersteuning te krijgen bij het invullen van de enquête.

De gemeente wil de enquête gebruiken bij de besluitvorming over het bestemmingsplan van het windpark in de raadsvergadering van 12 januari 2017.

Update 9-12-2-16

Op de avond is er een presentatie gegeven over de sociale randvoorwaarden (PDF) en is het procedureschema (PDF) getoond.