Gemeente voert controles uit in buitengebied

Geplaatst: 22-11-2016

De gemeente Moerdijk voert de komende weken controles uit op ruim 350 adressen in het buitengebied. In het kader van toezicht en handhaving wordt op elk adres gekeken of bouwwerken legaal zijn gebouwd, en of het gebruik ervan past in het geldende bestemmingsplan.

De adressen die worden bezocht liggen in het gebied ‘Oude Heijningsedijk’. Dit is het gedeelte van het buitengebied ten zuiden van de A59 tot aan de Boerdendijk (o.a. Oude Heijningsedijk, Sabinaweg, Volkerakweg, Potenblokseweg, Appelaarseweg). Wanneer tijdens de controles blijkt dat er regels worden overtreden ontvangt de eigenaar hierover een brief.

Met deze controles wil de gemeente de leefbaarheid en het milieu in het buitengebied verbeteren, en ook de ruimtelijke kwaliteit. Controleren op illegale activiteiten en verleende vergunningen is een van de handhavingsinstrumenten waarmee de gemeente dit probeert te bereiken. Het buitengebied van Moerdijk is opgedeeld in vijf deelgebieden. Elk jaar voert de gemeente daarom controles uit in één deelgebied.