Terugblik op een geslaagde Mantelzorgweek

Geplaatst: 14-11-2016

Surplus en de gemeente kijken terug op een geslaagde Mantelzorgweek. Wij zijn blij dat we zoveel mantelzorgers in het zonnetje konden zetten!

Week van de Mantelzorg

Van 4 tot en met 10 november waren er in de gemeente vijftien verschillende activiteiten te doen voor mantelzorgers. In alle kernen wel iets leuks te doen. Het hoogtepunt van de week was de Verwenmarkt op zaterdag 5 november in het gemeentehuis. Hier waren ruim 160 mantelzorgers op af gekomen. Het tweede hoogtepunt was de high tea op dinsdag 8 november met 85 aanmeldingen. De activiteiten in de rest van de week liepen uit een van workshop slagwerk, tot verhalen vertellen bij het haardvuur. En van bloemschikken tot een historische wandeling.

In totaal hadden al deze activiteiten in de week 223 deelnemers. En hier zijn de bezoekers aan de verwenmarkt nog niet bij opgeteld. De mantelzorgers waardeerden de activiteiten gemiddeld met een hele dikke acht. De meest gehoorde tip voor volgend jaar is: vooral zo doorgaan!

Dat is toch een mooi compliment voor de twee organisatoren van Surplus, Nanny van Gestel en Jolanda van Leest, en de gemeente Moerdijk. Wij zijn dan ook heel blij dat we zoveel mantelzorgers in het zonnetje hebben kunnen zetten en hiermee de waardering hebben kunnen geven die mantelzorgers zo verdienen.

Waarderingsmenu

De gemeente wil graag ook nog op een andere manier een blijk van waardering aan mantelzorgers geven. Alle mantelzorgers van de gemeente Moerdijk komen namelijk in aanmerking voor het zogenaamde “Waarderingsmenu 2016”. Dat is een cadeaubon ter waarde van € 35,00 die te besteden is bij 31 verschillende ondernemers binnen de gemeente Moerdijk. En deze ondernemers doen er vaak zelf nog iets extra’s bij voor de mantelzorgers.

Niet alle mantelzorgers zijn in beeld

De gemeente Moerdijk heeft 7000 mantelzorgers. Dat zijn mensen die zorgen voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in zijn/haar omgeving, zonder daarvoor betaald te krijgen. Op dit moment zijn er pas ruim 800 mantelzorgers in beeld. Er zouden dus veel meer mantelzorgers moeten zijn. Graag krijgen we hen ook in beeld, zodat we hen ook op de hoogte kunnen brengen van de mantelzorgwaardering van de gemeente Moerdijk.

Bent u of kent u een mantelzorger?

Bent u of kent u een mantelzorger, meld hem, haar of uzelf dan aan via mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl. U ontvangt dan meteen een aanvraagformulier voor het Waarderingsmenu. U kunt dit Waarderingsmenu ook downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met Nanny van Gestel of Jolanda van Leest, via mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl of telefonisch via 06-13855562 of 06-13941442.

Bron foto: Fotoclub Moerdijk